Τέσσερις δημοπρασίες και δεν υπήρξε ενδιαφέρον για ναυαγοσώστες στο δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2021-08-03 12:25:20

«Βουλιάζει» από κόσμο το Ανατολικό Πήλιο και η Δημοτική Αρχή, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μείνουν ευχαριστημένοι οι άνθρωποι, όπως είπε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, ο Παναγιώτης Κουτσάφτης δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο αυτή την εποχή, ενώ για το θέμα της έλλειψης ναυαγοσωστών από τις παραλίες, τη στιγμή που η τουριστική κίνηση κορυφώνεται, όπως ανέφερε, έχουν προκηρυχθεί τέσσερις δημοπρασίες, που ήταν άγονες, γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τις εταιρίες για ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών.
«Υπάρχουν ευθύνες. Η κυβέρνηση τον Απρίλιο άλλαξε το νόμο και μας υποχρέωσε να πάρουμε πολλαπλάσιο προσωπικό και μέσα διαφορετικά (jet ski και μεγάλο σκάφος), κάτι που εκτίναξε το κόστος. Εμείς είχαμε κάνει δημοπρασία με τον παλιό νόμο, ακυρώθηκε και πήγαμε σε δεύτερη, που από 130.000 € που πληρώναμε πέρυσι, πήγε στις 200.000 € και προ ημερών μας έστειλαν 60.000 €», επισήμανε ο δήμαρχος.

«Τέσσερις δημοπρασίες και δεν υπήρξε ενδιαφέρον»

Σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν τέσσερις δημοπρασίες και δεν υπήρξε ενδιαφέρον, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια δεν λειτούργησαν οι σχολές που περνούν οι ναυαγοσώστες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν. Ο κ. Κουτσάφτης τόνισε ότι το υπουργείο αναγκάστηκε προ 10 ημερών να στείλει επιστολή που ανέφερε ότι ο Δήμος μπορεί να προσλάβει ναυαγοσώστες χωρίς πτυχίο, αλλά από τους τρεις σε κάθε βάρδια, οι δύο πρέπει να έχουν πτυχίο…
Επίσης τόνισε ότι φέτος τους υποχρεώνει ο νόμος να έχουν ναυαγοσώστες για τέσσερις μήνες, από Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο. Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι, ενώ υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα, το Λιμεναρχείο βεβαιώνει πρόστιμα γιατί δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες στις παραλίες.

Ξηρασία λόγω ανομβρίας

Από την άλλη μεριά υπάρχει η ξηρασία που οφείλεται στην ανομβρία του χειμώνα και η διακοπή νερού στον Κισσό, έγινε από ζημιά και το νερό επανήλθε σε περίπου δύο ώρες όπως υποστήριξε ο δήμαρχος.
«Σε άλλες περιοχές κρατάμε το δίκτυο με τα «δόντια». Σε δύο συνοικίες της Ζαγοράς αναγκαζόμαστε και κάνουμε διακοπές το βράδυ, αλλά τα καταφέρνουμε», τόνισε ο κ. Κουτσάφτης.
Για το δίκτυο ύδρευσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» με ένα ποσό 2,5 εκ. € για αλλαγή, διόρθωση και ανάδειξη πηγών στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου, ενώ θα δημιουργηθεί μια εφεδρική δεξαμενή στη Δ.Ε. Ζαγοράς.
Επίσης κατατέθηκε ολοκληρωμένη πρόταση για αλλαγή των υδρομέτρων σε ηλεκτρονικά και θα εντοπίζονται οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, με σεβασμό στο περιβάλλον και στόχευση στην οικονομία του νερού.

Κλείνει ο δρόμος για μια μέρα

Υπάρχει άλλο ένα θέμα πολύ σοβαρό, ότι ο δρόμος από το Καράβωμα προς Ζαγορά έκλεισε από τις 8.30 σήμερα το πρωί και θα παραμείνει κλειστός μέχρι αύριο Τετάρτη στις 6 το πρωί, γιατί γίνεται ένα πολύ ειδικό έργο, μια γέφυρα μεγάλη και για μια μέρα πρέπει να κλείσει ο δρόμος.
Ο ίδιος είπε ότι αυτό το έργο θα βοηθήσει στη μεταφορά μαθητών και στην κυκλοφορία των φορτηγών που μεταφέρουν μήλα, ενώ ο καιρός δεν βοηθάει καθόλου και για το λόγο αυτό δόθηκε μεγάλο βάρος από τον Μάιο μέχρι τώρα, ώστε να ολοκληρωθεί.
Ο κ. Κουτσάφτης αναφέρθηκε στον αγώνα που κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου και οι εργαζόμενοι, καθώς τον χειμώνα τους απασχολούν άλλα ζητήματα και αυτή την εποχή διαφορετικά. Αυτή την περίοδο, τόνισε, έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα ανακυκλώσιμου υλικού, η μεταφορά του οποίου γίνεται με ένα μικρό αυτοκίνητο, που κάνει δύο δρομολόγια και γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν σε ένα καλό επίπεδο οι προσφερόμενες υπηρεσίες.

Πολλά τα αυτοκίνητα στις παραλίες

Αναφερόμενος στην έλλειψη χώρων στάθμευσης στον Άγιο Ιωάννη, ο δήμαρχος τόνισε ότι μέρος για στάθμευση, αν δεν παραχωρηθεί οικόπεδο, γι’ αυτό το σκοπό, δεν υπάρχει. Όπως είπε, ο Αγ. Ιωάννης μπορεί να φιλοξενήσει 15.000 κόσμο, έχει τρία μεγάλα πάρκινγκ και η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να βρει έναν ακόμη χώρο, ενώ γίνεται προσπάθεια κυκλοφοριακής ρύθμισης για να μην υπάρχουν αυτοκίνητα στην παραλία. Για την παραλία των Αγίων Σαράντα, τόνισε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που καθοδηγεί τους οδηγούς που να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους, αλλά η συγκεκριμένη παραλία μπορεί να φιλοξενήσει 500 λουόμενους, αλλά δεν μπορούν να χωρέσουν 500 αυτοκίνητα.
Για την παραλία Παπά Νερό, ο κ. Κουτσάφτης τόνισε ότι τοποθετήθηκε μπάρα, που απαγορεύει να κατεβαίνει κάποιος στην παραλία, γιατί οι λουόμενοι δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο και να βλέπουν σταθμευμένα αυτοκίνητα, αν και κάποιοι μπαίνουν γιατί έχουν τα σπίτια τους εκεί.

The post Τέσσερις δημοπρασίες και δεν υπήρξε ενδιαφέρον για ναυαγοσώστες στο δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο