Σύστημα πυρανίχνευσης αποκτά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2021-08-27 06:25:57

Απόφαση για κατάθεση πρότασης σχετικά με την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού για το έργο «Ολοκληρωμένο Ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για δασικές εκτάσεις του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου» έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες δια περιφοράς.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 52.204 € με ΦΠΑ και η πρόταση θα κατατεθεί έως 30/08/2021, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/18.
Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, το έργο προβλέπει τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ευφυούς συστήματος έγκαιρης πυρανίχνευσης για την περιοχή των δασών του Δήμου και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Η υπηρεσία αναφέρει ότι βασικός στόχος του συστήματος είναι η ολοκληρωμένη και έγκαιρη ανίχνευση, διαχείριση και παρακολούθηση φαινομένων πυρκαγιάς σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας (όπως δάση, ζώνες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος κλπ.). Το σύστημα θα εξυπηρετεί τη λειτουργία απλών (λειτουργία στο οπτικό ή και στο υπέρυθρο φάσμα) καμερών για να ανιχνεύσει έγκαιρα καπνό ή φλόγα αι στη συνέχεια θα ειδοποιείται το κέντρο ελέγχου ή οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε εννέα μήνες από την υπογραφή της.

The post Σύστημα πυρανίχνευσης αποκτά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο