Συνάντηση με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Άνω Λεχωνίων κ. Γιώργο Τσακνάκη, τον γραμματέα του συλλόγου κ. Γιάννη Αλπάκη και τον αντιδήμαρχο του Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολο Διανέλλο, είχε, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, για το σοβαρό ζήτημα της ακαρπίας των ελαιόδενδρων που πλήττει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την περιοχή του Πηλίου αλλά και συνολικά ολόκληρο το νομό Μαγνησίας.
Η κ. Μακρή αντιλαμβανόμενη πλήρως τις έντονες ανησυχίες και τους προβληματισμούς των παραγωγών που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βλέπουν, τις καλλιέργειες τους να έχουν μηδενική παραγωγή εξαιτίας του παγετού που έπληξε το νομό κατά τους εαρινούς μήνες και ευρισκόμενη πάντοτε δίπλα στα δίκαια και εύλογα αιτήματά τους, κάλεσε άμεσα και ενώπιον των τριών προαναφερόμενων κυρίων τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα προκειμένου να λάβουν αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας του αιτήματος. Αρχικά, η υφυπουργός υπογράμμισε στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ πως η φετινή περίοδος δεν θεωρούνταν, χρονιά παρενιαυτοφορίας και οι παραγωγοί υποβλήθηκαν σε όλα τα έξοδα προσδοκώντας μία καλύτερη παραγωγική χρονιά, δυστυχώς όμως κατά την περίοδο της συγκομιδής προς μεγάλη τους απόγνωση και απογοήτευση είδαν τα δένδρα τους να μην έχουν καθόλου καρπό με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση.
Στη συνέχεια, ο κ. Δούκας σε μία τηλεφωνική συνεργασία που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, παραδέχθηκε ότι το μέγεθος της καταστροφής στην ελαιοπαραγωγή είναι σχεδόν ολοκληρωτικό τόσο για τις περιοχές του κεντρικού και νότιου Πηλίου όσο και για τις περιοχές του Αλμυρού. Μάλιστα, αφού άκουσε, με απόλυτη προσήλωση και σεβασμό όλες τις ανησυχίες των εκπροσώπων των παραγωγών ξεκαθάρισε πως αναζητείται το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο και οι πόροι ώστε να ικανοποιηθούν και οι ελαιοπαραγωγοί που δέχθηκαν ένα ισχυρότατο πλήγμα για δεύτερη συνεχή καλλιεργητική χρονιά, ενώ εξέφρασε, ανοικτά, την εκτίμηση πως τελικά θα βρεθεί ο τρόπος και θα υπάρξει η αντίστοιχη μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Επιπρόσθετα, γνωρίζοντας, τη σημασία αλλά και το μέγεθος του προβλήματος συμφώνησε να επισκεφθεί και ο ίδιος την περιοχή, εφόσον καταστεί αναγκαίο, εκ νέου, μετά την επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζου, μέσα στον Οκτώβριο, και να συνεχιστεί η στενή συνεργασία ώστε να δοθεί τελικά η απαραίτητη και δίκαιη για τους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας λύση. Μετά τη λήξη της συνεργασίας άπαντες δεσμεύθηκαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία ώστε το θέμα να λυθεί το ταχύτερο δυνατόν και η πολιτική βούληση να μετουσιωθεί στις αναγκαίες από την κυβέρνηση, πράξεις στήριξης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων κ. Θωμάς Δάμτσας, ο οποίος λόγω έκτακτων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην συνάντηση.
Η κ. Μακρή από την πλευρά της μετά το πέρας της συνεργασίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχα πει από την πρώτη στιγμή πως θα είμαι δίπλα στους ελαιοπαραγωγούς του Πηλίου και της Μαγνησίας με όλες μου τις δυνάμεις. Η αρχική μου δέσμευση ισχύει στο ακέραιο και θα σταθώ δίπλα τους με κάθε τρόπο, στη δίκαιη προσπάθεια που καταβάλλουν προς όφελος του αγροτικού κόσμου του νομού. Είμαι βέβαιη πως τα αιτήματά τους ακούγονται δυνατά και εξετάζονται με απόλυτο σεβασμό και προσοχή τόσο από τον ΕΛΓΑ όσο και από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και προσδοκώ πως η συλλογική αυτή προσπάθεια, θα έχει την επιθυμητή κατάληξη, προς όφελος της τοπικής αγροτικής κοινότητας».