Κακοκαιρία στο Πήλιο: Τρεις περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2021-10-11 06:23:36

Καταστροφές προκάλεσε και στο Πήλιο η κακοκαιρία που σάρωσε τα τελευταία 24ωρα ένα μεγάλο τμήμα της Ελλάδας με τα φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία το γεγονός ότι στα ανατολικά νοτιοανατολικά τμήματα της Μαγνησίας το βροχόμετρο του μετεωρολογικού σταθμού του αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε σχεδόν 730 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο, περίπου δηλαδή όσο βρέχει στην Αθήνα δύο χειμώνες μαζί.

Στην Μακρυρράχη Πηλίου υλικές ζημιές υπέστησαν δύο σπίτια με τρία αυτοκίνητα να καταπλακώνονται από βράχους και τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Μιλώντας στο MEGA ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, σημείωσε πως τρεις περιοχές θα κηρυχτούν σήμερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Θα βγάλουμε σε έκτακτη ανάγκη τρεις περιοχές Μακρυρράχη, Ζαγορά, Ανήλιο. Τα σπίτια που έχουν πειραχτεί είναι 5 συνολικά. Έχουν πέσει μπάζα στις σκεπές τους, έχει παρασυρθεί η αυλή τους», σημείωσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ζημιές στο οδικό δίκτυο έχουν αποκατασταθεί, ωστόσο προβλήματα υπάρχουν στο αγροτικό οδικό δίκτυο. «Έχουμε αποκαταστήσει τους κεντρικούς οδικούς άξονες, έχουμε κυρίως κατολισθήσεις. Δεν έχουμε μπει καθόλου στο αγροτικό δίκτυο, έχουμε σοβαρές εκκρεμότητες» είπε ο κ. Κουτσάφτης ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να γίνει ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον».

The post Κακοκαιρία στο Πήλιο: Τρεις περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο