Μαρία Σαμαρά “Οκτώ χρόνια και ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έκανε η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου”

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-10-16 13:01:58

Για εμπαιγμό από τη Δημοτική Αρχή, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά.

Όπως αναφέρει:

Το Ανατολικό Πήλιο μετρά ακόμη τις πληγές του για την κακοκαιρία του περασμένου Σαββατοκύριακου.
Μέσα σε ελάχιστες ώρες η περιοχή δέχθηκε μεγάλα ύψη βροχής, τα ρέματα και οι αυλακιές υπερχείλισαν και χείμαρροι με τα νερά έφερναν φερτές ύλες, λάσπες και μπάζα σε δρόμους, ενώ έπεσαν ακόμη και στη στέγη σπιτιού καθώς και σε αγροτικά αυτοκίνητα.
Οι ζημιές ήταν για ακόμη μια φορά μεγάλες. Και παραμένουν σε πολλές περιοχές. Απο το 2018 που είχε συμβεί το ίδιο και ακόμη ιδιοκτήτες από δεκάδες σπίτια που τότε πλημμύρισαν, αναμένουν τις αποζημιώσεις τους !!!!
Ωστόσο για τη δημοτική αρχή όλα κύλησαν ομαλά !!! Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας οι κάτοικοι διάβασαν μια ανακοίνωση από τον δήμαρχο ο οποίος σε ένα απίστευτο λιβάνισμα του εαυτού του κοκορευόταν ότι όλα πήγαν εξαιρετικά.


Μιλάει αυτός, που οι γειτονιές των χωριών μετατράπηκαν σε ένα απέραντο λασπότοπο;
Μιλάει αυτός, που οι εσωτερικοί δρόμοι των χωριών γέμισαν από λακκούβες και φθορές, γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις;
Μιλάει αυτός που έμειναν χωριά χωρίς νερό για τρεις μέρες, ενώ στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κατοίκων για βοήθεια στη δημοτική αρχή είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά;
Μιλάει αυτός, που σε μια ακόμη κακοκαιρία η αγροτική οδοποιία καταστρέφεται και οι παραγωγοί δεν μπορούν να φτάσουν στα κτήματά τους ;
Για τους κατοίκους, γεμάτους απόγνωση, η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής τους.
Δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που έχουμε μια κακοκαιρία, στο Ανατολικό Πήλιο σημειώνονται οι περισσότερες ζημιές και όλα παραλύουν.
Ο δήμαρχος που επαιρόταν ότι τα πήγε καλά-προφανώς ζει σε άλλη περιοχή-δεν φρόντισε οκτώ χρόνια που είναι δημοτική αρχή να κατασκευάσει ένα αντιπλημμυρικό έργο.
Δεν φρόντισε τόσο καιρό, να θωρακίσει με σοβαρές παρεμβάσεις την αγροτική οδοποιία.
Δεν νοιάστηκε να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών από τα πλημμυρισμένα σπίτια του 2018.
Τα έργα εδώ και τρία χρόνια έχουν μείνει στη μέση και κάποια δεν ξεκίνησαν καν, γιατί οι εργολαβίες, το αγαπημένο σπορ της δημοτικής αρχής, αλλού σταματούν και αλλού καθυστερούν, χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός.
Οι δημότες εμπαίζονται από τη δημοτική και το έχουν καταλάβει. Ξέρουν ότι για το επόμενο διάστημα θα ακούν υποσχέσεις ότι “να ήρθαν οι αρμόδιοι και όλα θα γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη”, αλλά για τα έργα αρμοδιότητας του δήμου που «έπρεπε να γίνουν χτές», ούτε μια κουβέντα. Η δημοτική αρχή προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητά της ρίχνοντας τις ευθύνες μία στον καιρό και την κλιματική αλλαγή και μία στα υπουργεία. Όπως τη βολεύει. Υπάρχει, όμως και ένα όριο στον εμπαιγμό των δημοτών.



Ζαγορά Πήλιο