Σωματεία από τη Μαγνησία ετοιμάζουν …θερμή υποδοχή Τσίπρα στην Λάρισα

Όλα τα νέα
myvolos.net
2017-10-09 20:49:44

Απάντηση στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας με Πανθεσσαλική συγκέντρωση στη Λάρισα, την ημέρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, οργανώνουν Σωματεία και φορείς της Μαγνησίας.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, ανέφεραν:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ εντείνει την εφαρμογή των αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων που πήρε με το 3ο μνημόνιο, ταυτόχρονα, προσπαθεί να εξωραΐσει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική με ένα ακόμη διήμερο «αναπτυξιακό συνέδριο» στην Λάρισα στις 10 – 11 Οκτώβρη.

Για το ταξικό εργατικό κίνημα είναι καθαρό, ότι η Κυβέρνηση μαζί με όλους τους «πρόθυμους» συνομιλητές, θα συζητήσουν για το πώς θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις  στη Θεσσαλία ,αλλά και πανελλαδικά για την ανάπτυξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου σε κάθε τομέα της οικονομίας.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επαγγέλλονται και μας καλούν να βάλουμε πλάτη, η κυβέρνηση, τα κόμματα υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος και της Ε.Ε,  η Περιφέρεια και οι Δήμοι, η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, δεν είναι προς όφελος των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και ΕΒΕ.

Οι απλήρωτοι θα παραμένουν απλήρωτοι, οι περισσότεροι άνεργοι θα παραμείνουν άνεργοι και χωρίς επίδομα ανεργίας, όσοι πιάσουν δουλειά θα είναι συνήθως προσωρινή, με μερική απασχόληση. Οι μισθοί και οι συντάξεις που μειώνονται 8 χρόνια τώρα, θα μειωθούν περισσότερο, γιατί αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ο ΕΝΦΙΑ, οι δυσβάσταχτοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι θα παραμείνουν για τους εργατοϋπαλλήλους και τα λαϊκά στρώματα. Η δημόσια υγεία και παιδεία θα γίνονται όλο και ακριβότερο εμπόρευμα. Οι μικροί αγρότες και ΕΒΕ θα συνεχίσουν να ξεκληρίζονται και θα δυναμώνουν οι καπιταλιστές. Τα έργα για τις λαϊκές ανάγκες (δομές υγείας, παιδείας, παιδικοί σταθμοί, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, για την άρδευση και ύδρευση, όπως η εκτροπή του Άνω ρου του Αχελώου, κ.ά), πάνε στην άκρη, γιατί δεν συμφέρουν το κεφάλαιο.

Η ανάπτυξη στον καπιταλισμό δεν μπορεί να είναι ούτε για όλους ούτε δίκαιη. Θα αφορά την άνοδο των κερδών του κεφαλαίου και θα στηριχτεί στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργατών, με την φθηνή δουλειά, το τσάκισμα των εργατικών & ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην καταστολή του δικαιώματος της απεργίας και των εργατικών-λαϊκών αγώνων, στις ιδιωτικοποιήσεις και στο σάρωμα χιλιάδων μικρών αγροτών και ΕΒΕ. Επίσης με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, την επαναχάραξη των συνόρων και νέα κύματα προσφύγων, για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, παράλληλα με άλλα μέτρα για τη στήριξη της «ανταγωνιστικότητας» τους, όπως η πλούσια χρηματοδότηση από εθνικά & ευρωπαϊκά ταμεία.

Να γυρίσουμε ,λοιπόν, την πλάτη στην προσπάθεια εργοδοσίας, κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και των αιρετών τους σε Περιφέρεια & Δήμους, να μας υποτάξουν στον δήθεν «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, την οποία υπηρετούν και όσοι εμφανίζουν ως λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα.

Εμείς δεν δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα στην ειρήνη τους, ούτε να θυσιαστούμε στον πόλεμό τους, για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Διεκδικούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους και άλλα μέτρα προστασίας τους, ΣΣΕ υποχρεωτικές για όλους, άμεση επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και της κατώτερης σύνταξης στα 600 ευρώ. Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, κατάργηση της άγριας φοροληστείας, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, κοινωνική ασφάλιση και παιδεία για όλους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Να έχουν όλοι αξιοπρεπή σύνταξη στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες, και 5 χρόνια νωρίτερα στα ΒΑΕ. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να γίνουν δημόσια έργα για τις λαϊκές ανάγκες. Να πληρώσει την κρίση και το χρέος η πλουτοκρατία που τα δημιουργεί.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, καμία συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτούς , να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα μας. Να πάψει η χώρα μας να πληρώνει τα 4 δις. για ανάγκες του ΝΑΤΟ και να δίνονται αυτά για τις λαϊκές ανάγκες.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα λέει πως υπάρχει κι άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που συμφέρει τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ και γι’ αυτόν παλεύουμε.

Είναι ο δρόμος που περνά μέσα από την οργάνωση σε γερά, ταξικά προσανατολισμένα σωματεία στους χώρους δουλειάς και του ταξικού αγώνα της εργατικής τάξης, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ. Ενάντια στα μνημόνια και κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση. Ενάντια συνολικά στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, για να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας προς όφελος του λαού, να αποδεσμεύσει τη χώρα από Ε.Ε και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσύρει τη χώρα από ιμπεριαλιστικές στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις και πολέμους

Μόνο έτσι θα μπορέσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απολαύσουν τους καρπούς της δουλειάς τους και να ζήσουν πολύ καλύτερα. Ο αγώνας μας για να μπει ένα τέλος στα μνημόνια και στις αντιλαϊκές πολιτικές, για να είναι αποτελεσματικός, τέτοιον προσανατολισμό πρέπει να έχει. Όλα μπορούμε να τα αλλάξουμε! Πρέπει να αποφασίσουμε να το κάνουμε!

Συμμετέχουμε όλοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, στην Πανθεσσαλική Συγκέντρωση στη Λάρισα, την ημέρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, για να διαδηλώσουμε:

 

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ

 

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Τα σωματεία που καλούν στην κινητοποίηση:

Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Ν. Μαγνησίας,   Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου-Χάρτου Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας,  Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών, Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μαγνησίας, Σωματείο Νοσοκόμων Κλινικών Βόλου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου, Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Σωματείο Μουσικών «ο Απόλλων», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς,  Αγροτικός Σύλλογος Νοτίου Πηλίου, Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού – Σούρπης, Φοιτητικός Σύλλογος Γεωπονίας – Φυτικής Παραγωγής, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων – Μηχανικών, Επιτροπή Αγώνα στο Εμπόριο, Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών.



Ζαγορά Πήλιο