Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού στη Ζαγορά

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2016-08-30 08:40:14
Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού στη Ζαγορά

Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με αφορμή τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, συνεχίζεται με επιτυχία η ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού που συνδιοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς στις εγκαταστάσεις της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ζαγοράς, από 10 Αυγούστου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2016. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί και επίσημα στις 04 Σεπτεμβρίου από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που θα βρίσκεται στη Ζαγορά για τους εορτασμούς των 100 χρόνων λειτουργίας του Συνεταιρισμού.
Η τέχνη του Ζαγοριανού ζωγράφου Κωνσταντίνου Κομνηνού αποτέλεσε πηγή δημιουργίας πολιτιστικού αποθέματος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και ήδη η επαφή που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Οργάνωσης και του καλλιτέχνη μετρά πέντε καλλιτεχνικές συνεργασίες και προσπάθειες.

 

Ο Κων/νος Κομνηνός εικονογράφησε το επετειακό ημερολόγιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς με υπέροχα ασπρόμαυρα σκίτσα και συνθέσεις από την καθημερινή ζωή των κατοίκων και τις αγροτικές εργασίες τους. Με τη δύναμη του μολυβιού και του πινέλου του προχώρησε στην εικονογράφηση του επετειακού λευκώματος για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης, ενώ η συνεργασία συνεχίζεται με την εικονογράφηση των νέων παραγωγών (ντοκιμαντέρ, μουσικό soundtrack για τις ανάγκες της ταινίας). Ο καλλιτέχνης Κων/νος Κομνηνός είναι επίσης υπεύθυνος για τη σχεδίαση μνημείου στο χώρο των Ψυγείων της Οργάνωσης στο οποίο θα αναγράφονται όλα τα ονόματα των ιδρυτών του Αγροτικού Συνεταιρισμού που υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα στις 27/10/1916.

Η ατομική έκθεση του Κων/νου Κομνηνού θα ταξιδέψει στη Ζαγορά, στον Βόλο και στην Αθήνα, ενώ τα έργα θα κοσμήσουν τη νέα συλλογή έργων τέχνης που ξεκινάει η οργάνωσή μας. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε όλα τα έργα της ατομικής του έκθεσης εμπνευσμένος από αρχειακό υλικό του Συνεταιρισμού και των μελών του. Επίσης στην έκθεση παρουσιάζεται και ένα έργο της μικρής του κόρης που φαίνεται ότι βαδίζει στα βήματα του πατέρα της. Η έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς.
Όλα τα έργα του καλλιτέχνη για την έκθεση, με σαφείς αναφορές στην ιστορία του Συνεταιρισμού και της αγροτικής παραγωγής της Ζαγοράς, κυκλοφορούν και σε έντυπο που δημιουργήθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς.

 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Τα 100 χρόνια δεν αποτελούν απλά ένα συμβατικό ορόσημο, αλλά μια ζωντανή ιστορία αγώνων, προσπάθειας και θυσιών τριών γενεών Ζαγοριανών έχοντας ήδη στο προσκήνιο της ροής της την τέταρτη γενιά παραγωγών. Με αφορμή την σημαντικότατη αυτή χρονική στιγμή το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού με αίσθημα τιμής και ευθύνης διοργανώνει διάφορες δράσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, πολιτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα. Οι δράσεις και τα μηνύματα που στοχεύουν να διαδώσουν είναι όμοιες με το ίδιο το υπαρξιακό αποτύπωμα του Συνεταιρισμού στη περιοχή της Ζαγοράς αλλά και σε όλο το Ανατολικό Πήλιο.



Ζαγορά Πήλιο