Παιδαγωγική υποστήριξη μαθητών σχολείων Τσαγκαράδας και Ανηλίου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2017-11-13 12:47:46

Τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζουν, μέσω υλοποίησης δημιουργικών δραστηριοτήτων, την παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών και των μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων της Τσαγκαράδας και του Ανηλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, πολυμελής ομάδα φοιτητριών, υπό τον συντονισμό της Αναπλ. Καθηγήτριας Μαρίας Παπαρούση και με την συμμετοχή και άλλων μελών ΔΕΠ, θα πραγματοποιήσει, στα δύο προαναφερόμενα σχολεία, διδακτική παρέμβαση με βάση λογοτεχνικά κείμενα από τα σχολικά ανθολόγια.

Η λογοτεχνική ανάγνωση πρέπει να βιώνεται σαν ένα παιχνίδι «με ένα κείμενο που εμπεριέχει το ‘παιχνίδι’». Έχοντας ως αφετηρία την άποψη αυτή και θεωρώντας πως βασικός σκοπός της διδασκαλίας της λογοτεχνίας είναι η κριτική αγωγή στο σύγχρονο πολιτισμό, θα προσεγγιστούν λογοτεχνικά κείμενα μέσα από μαθητοκεντρικές, βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας οι οποίες προωθούν την ενεργητική μάθηση και δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες να αναπτύξουν αφενός τη δημιουργική τους σκέψη και φαντασία, αφετέρου να τοποθετούνται κριτικά απέναντι στις ιδεολογικές και κοσμοαντιληπτικές δομές του κειμένου.



Ζαγορά Πήλιο