Επίθεση στο Εφετείο: Με καλάσνικοφ πυροβόλησαν οι δράστες – Στο «μικροσκόπιο» τα ευρήματα (video)

Όλα τα νέα
AstraTV
2017-12-25 15:12:35

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τη βομβιστική επίθεση με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευή, στο Εφετείο Αθηνών. Οι εργασίες του Εφετείου αναστέλλονται μέχρι 5 Ιανουαρίου 2018. Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. 

Οι  τρεις δράστες, διέφυγαν αφού πυροβόλησαν κατά του φρουρού με Καλάσνικοφ, όπως «έδειξε» η εξέταση από τα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, του κάλυκα που βρέθηκε στο τόπο της επίθεσης.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρίσκεται και το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο βρέθηκε καμένο, στην οδό Κουντουριώτου στα Εξάρχεια.

Το αυτοκίνητο των δραστών, ένα μικρό βαν, είχε κλαπεί το 2015 από την περιοχή του Συντάγματος, όπου το είχε σταθμεύσει προσωρινά ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος διαμένει σε άλλη περιοχή. Έφερε πινακίδες κυκλοφορίας όμοιου οχήματος, που κυκλοφορεί νόμιμα σε περιοχή των νοτίων προαστίων.

Εν τω μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στον κάλυκα των 7,62χ 39mm, που βρέθηκε στην οδό Λουκάρεως, προκειμένου να διευκρινιστεί αν το Καλάσνικοφ έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης των Εγκληματολογικών Ερευνών ελέγχει τον τόπο της έκρηξης, για να συλλέξει όλα τα στοιχεία που μπορεί να σχετίζονται με την επίθεση και να αποδειχθούν χρήσιμα στην έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σχετικά με τους δράστες.

Oι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν ως πιθανότερη εκδοχή να πρόκειται για την Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), καθώς το σημερινό χτύπημα, έχει ομοιότητες με τις βομβιστικές επιθέσεις στην EUROBANK στην οδό Σανταρόζα και στον ΣΕΒ στο Σύνταγμα, καθώς και τη βομβιστική απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η ΟΛΑ.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έλαβαν κατάθεση από τον αστυνομικό που είδε τους δράστες, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους βομβιστές πριν και μετά την επίθεση.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη σε όλους τους γύρω δρόμους, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σπύρος Κοντονής μετέβη στο Εφετείο Αθηνών, είδε τις καταστροφές που προκάλεσε η έκρηξη και ενημερώθηκε από την αστυνομία.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής είναι σε πλήρη εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωση τους θα υπάρξει νέα ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ζαγορά Πήλιο