Την Παρασκευή η τελευταία ημέρα πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας (video)

Όλα τα νέα
AstraTV
2017-12-26 13:51:08

Λίγες ημέρες έμειναν για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2018. Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη μέχρι και την Παρασκευή θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι όσοι καταθέτουν στην εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Τα ποσά είναι ακριβώς τα ίδια με πέρυσι. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση των προγραμμάτων έως και 12 άτοκες δόσεις.

Οι ιδιοκτήτες που δεν θα τα καταβάλουν εμπρόθεσμα υποχρεούνται να τα πληρώσουν εις διπλούν. Μπορούν, ωστόσο, αφού καταστούν ληξιπρόθεσμα να τα ρυθμίσουν σε 24 δόσεις.

Για τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, προβλέπεται επιτόπια αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.

Ίδια η προθεσμία και για όσους θέλουν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία. Η παράδοση πινακίδων γίνεται αποκλειστικά με χειρόγραφο τρόπο, με υποβολή αίτησης από τον ιδιοκτήτη του οχήματος ή κάποιον νόμιμα εξουσιοδοτημένο. Θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να σπεύσουν στις εφορίες με τα απαραίτητα δικαιολογητικά: άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες, φωτοτυπία του Ε9, απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2017, ταυτότητα αλλά και υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

Το εάν θα δοθεί παράταση, τόσο για τα τέλη κυκλοφορίας όσο και για την κατάθεση πινακίδων, θα αποφασιστεί στα τέλη του μήνα.

Ρεπορτάζ: Χρ. Παπασταύρου
Πηγή: ΕΡΤ1



Ζαγορά Πήλιο