«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας

Όλα τα νέα
AstraTV
2017-12-28 13:22:33

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 79 ετών, ο γνωστός και με μεγάλη πορεία δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας.

Καταγόταν από τη Κωνσταντινούπολη και είχε γεννηθεί τον Ιούνιο του 1938 στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση και είχε εκλεχθεί αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του ΑΠΘ την περίοδο 1959-1960.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και πολιτικός συντάκτης σε αθηναϊκές εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, όπως στα Νέα, Το Βήμα, την Ελευθεροτυπία, αλλά και σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης

Τη περίοδο της δικτατορίας εκτοπίστηκε για τρία χρόνια , από το 1968 ως το 1970 ως «επικίνδυνος διά την δημοσίαν τάξιν και την εθνικήν ασφάλειαν».

Στην τρίτη και τελευταία κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, από το Φεβρουάριο του 1964 ως τον Ιούλιο του 1965, υπήρξε ειδικός συνεργάτης του υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως.

Από τον Οκτώβριο του 1981 ως τον Ιούλιο του 1989, διετέλεσε προϊστάμενος του Τμήματος Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ.

Ο Βίκτωρ Νέτας παρουσίαζε πολιτικές και ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ, με πιο γνωστή την εκπομπή «Μ’ ανοιχτά χαρτιά» (1982-89).

«Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Βίκτωρα Νέτα στην «Ελευθεροτυπία». Βαθύς γνώστης της ιστορίας, δημοκράτης με αντιστασιακή δράση, δημοσιογράφος που προσπαθούσε να δώσει πάντα την πραγματική διάσταση των γεγονότων, δίχως κραυγές και προσπάθειες εντυπωσιασμού. Με διάθεση να βοηθήσει τους νεότερους συναδέλφους του, να μοιραστεί μαζί τους την πλούσια εμπειρία του, να παρέχει απλόχερα τις συμβουλές του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» έγραψε σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

Πηγή: ΕΡΤ1



Ζαγορά Πήλιο