«Ψαλίδι» στο επίδομα θέρμανσης – Προβληματισμός για τους βενζινοπώλες στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-01-03 10:59:28
«Ψαλίδι» στο επίδομα θέρμανσης – Προβληματισμός για τους βενζινοπώλες στη Μαγνησία

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των βενζινοπωλών στη Μαγνησία από τη μείωση κατά 50% του επιδόματος θέρμανσης, με τους δικαιούχους να είναι ίδιοι σε αριθμό, αλλά όπως είναι φυσικό να πιστώνονται λιγότερα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η κίνηση της κυβέρνησης να μειώσει στο ήμισυ τα χρήματα που θα διατεθούν για το επίδομα θέρμανσης έχει αποτέλεσμα από 25 λεπτά ανά λίτρο πετρελαίου που ήταν πέρσι, αυτό να πέσει στα 12,5 λεπτά ανά λίτρο.

Τα κριτήρια μπορεί να παραμένουν τα ίδια, αλλά η επιδότηση ουσιαστικά πέφτει στο μισό, με τους δικαιούχους που θα υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους έως στις 15 Ιανουαρίου να πληρώνονται στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ για αιτήσεις από τις 16 Ιανουαρίου 2018 οι επιδοτήσεις πληρώνονται τέλος Ιουνίου.

««Ψαλιδισμένο» το φετινό επίδομα θέρμανσης κατά 50% για τους δικαιούχους με το ανώτερο ποσό να είναι τα 190 ευρώ» τόνισε η κ. Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου

Όπως η ίδια εξηγεί, όσες αιτήσεις, μετά την παράταση, γίνουν έως 15 Ιανουαρίου οι λογαριασμοί των δικαιούχων θα πιστωθούν με το ποσό της επιδότησης στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ για αιτήσεις μετά την προαναφερόμενη ημερομηνία, το χρώμα του χρήματος οι δικαιούχοι θα το δουν στις 30 Ιουνίου.

Η κ. Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας, επισήμανε ότι «οι φόβοι μας και οι διαρροές από την Αθήνα επιβεβαιώθηκαν και το επίδομα θέρμανσης «ψαλιδίστηκε» 50%, κάτι που όπως είναι φυσικό αποτρέπει τους καταναλωτές να προβούν σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης».

Η ίδια η πρόεδρος των βενζινοπωλών ανέφερε ότι «οι πωλήσεις είναι μειωμένες ούτως ή άλλως, ήρθε και η μείωση στο επίδομα θέρμανσης, κατάσταση που θα μειώσει περαιτέρω τις πωλήσεις του πετρελαίου».

«Το αποτέλεσμα της απόγνωσης του κόσμου για να ζεσταθεί με κάθε τρόπο, αφού δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, ήταν οι υψηλές τιμές της αιθαλομίχλης που σημειώθηκαν κατά τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, κάτι που δεν ήταν έντονο την Πρωτοχρονιά λόγω της βελτίωσης του καιρού» επισήμανε η κ. Βάσω Κοντοχρήστου.



Ζαγορά Πήλιο