Ένα καρναβάλι η Μαγνησία – Εκδηλώσεις για την Αποκριά και την Καθαρή Δευτέρα

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-02-18 08:11:27
Ένα καρναβάλι η Μαγνησία – Εκδηλώσεις για την Αποκριά και την Καθαρή Δευτέρα

Με γιορτινή διάθεση ο Βόλος υποδέχεται τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης για την Αποκριά και τα Κούλουμα του 2018.

Σήμερα η δράση μεταφέρεται στην παραλία του Βόλου διακοσμημένη με τους εντυπωσιακούς κλόουν, όπου στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί παράσταση χορού και live μουσικής, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ. Από τις μεσημεριανές ώρες στην παραλία θα μεταδίδονται μουσικές επιλογές από DJ και στις 5.00 το απόγευμα ακριβώς θα ξεκινήσει η παρουσίαση χορευτικών ομάδων. Στις 5.30 το κοινό θα απολαύσει τη μπάντα «Salsantana» με τους Adriana Santana και Νίκο Μπάρμπα, θα ακολουθήσει το β’ μέρος παρουσίασης των χορευτικών ομάδων και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει 7μελής μπάντα με τις φωνές των Άγγελου Σιανίδη και Άρτζυ Λύτρα και μουσικές επιλογές του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Ανάμεσα στις χορευτικές ομάδες και τις μπάντες θα «παρεμβάλλονται» μαθήματα χορού για το κοινό, ώστε να ακολουθούν ρυθμικά τις μουσικές προτάσεις χορευτών και τραγουδιστών. Η παρουσίαση της παράστασης θα γίνει από τον μοναδικό στο είδος του B Boy Saspens, γνωστό performer στον χώρο του Break Dance και του Hip Hop, ο οποίος θα ξεσηκώνει με το χιούμορ και τις χορευτικές – ακροβατικές του ικανότητες το κοινό. Συμμετέχουν οι Σχολές Χορού: Antigravity Dance Lab της Εύας Παπαπαναγιώτου, Belly Dance and More της Ντίας Πιλάτου, Break A Move του Κωνσταντίνου Πανόπουλου, Dance Academy – Δέσποινα Ακρίβου, Dance Studio της Νίκυ Κρίσλοου και ο Σύλλογος Χορού Ευ Εν Χορώ Ζειν με υπευθύνους τους Τέλη Κατσιούλα, Δέσποινα Ιωαννίδου, Ελευθερία Καρανίκα. Χορογραφούν επίσης οι: Κατερίνα Σαρρή, Νικολέτα Δεφαράνα, Αλέξανδρος Τσάρα, Παναγιώτης Λύτρας, Βάσω Παπαδημητρίου, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνος Ντόντα, Γεωργία Κυριαζή, Μαρίτα Τσάτσου.
Αύριο Καθαρή Δευτέρα στην παραλία του Βόλου μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και παράλληλα με το πάρκο, θα στηθεί μπουφές με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και ποτά, ενώ το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης για τα Κούλουμα έχει αναλάβει 6μελής λαϊκή ορχήστρα με τον Στέλιο Διονυσίου.

Νέα Αγχίαλος
Αύριο Κ. Δευτέρα στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στον παραλιακό πεζόδρομο και στο δημοτικό πάρκο.
Τις εκδηλώσεις θα ανοίξουν τα χορευτικά συγκροτήματα της Νέας Αγχιάλου στις 11.30 π.μ., και στη συνέχεια θα δοθεί πλούσιος μπουφές με σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί.

Αερόστατα στις Σταγιάτες
Σήμερα στις 5.30 μ.μ. στις Σταγιάτες θα πετάξουν τα αερόστατα στον χώρο του πάρκιν.

Στο Φυτόκο
Ο Αγροτικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φυτόκου διοργανώνει σήμερα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του αποκριάτικη εκδήλωση, και κάψιμο του καρνάβαλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φυτόκου (πρώην Δημοτικό Σχολείο Φυτόκου) στις 11 το πρωί. Στην εκδήλωση θα προσφερθεί από τον Σύλλογο δωρεάν κρασί και φαγητό προς όλους.

Στη Σούρπη
Το 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού πραγματοποιείται σήμερα από την Κίνηση Νέων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σούρπης.
Ώρα έναρξης 11.00 το πρωί, από την πλατεία της Σούρπης. Στη διάρκεια του παιχνιδιού θα πρέπει να επιλυθούν συνολικά 10 γρίφοι, που θα σας οδηγήσουν στον τερματισμό στο τελευταίο και τυχερό 11ο σημείο.

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Σήμερα Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, Κεντρική Πλατεία Βελεστίνου, ώρα 12.30.
Παρέλαση Καρναβαλιστών υπό τους ήχους των Caracatu, ένα σύνολο αφροβραζιλιάνικων κρουστών που κινούνται σε ρυθμούς Samba Reggae και Samba Afro, πεζόδρομος Βελεστίνου, ώρα 17.00. Άναμμα φωτιάς έμπροσθεν Εκκλησίας Αγίου Βασιλείου από τον Σύλλογο Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου, ώρα 21.00. Άναμμα φωτιάς, Κεντρική Πλατεία Ριζομύλου, ώρα 20.00. Άναμμα φωτιάς στην Κεντρική Πλατεία Στεφανοβικείου, ώρα 20.00. Άναμμα φωτιάς στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Γεωργίου, ώρα 20.00. Άναμμα φωτιάς στην Κεντρική Πλατεία Κερασιάς, ώρα 20.00. Άναμμα φωτιάς στην Κεντρική Πλατεία Χλόης, ώρα 20.00. Άναμμα φωτιάς στην Κεντρική Πλατεία Αερινού, ώρα 20.00. Άναμμα φωτιάς στην Κεντρική Πλατεία Μ. Περιβολακίου, ώρα 20.00.
Δευτέρα 19/2: Κούλουμα-Σαρακοστιανά Εδέσματα με τη συνοδεία ορχήστρας, Προπύλαια Σταδίου Βελεστίνου, ώρα 11.00. Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, Ριζόμυλος, ώρα 12.00. Κούλουμα στο Βένετο, ώρα 11.00. Κούλουμα στο Κεραμίδι, ώρα 11.00. Κούλουμα στα Κανάλια, ώρα 11.00.

Καρναβάλι Ευξεινούπολης
Σήμερα και ώρα 9 μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης διοργανώνει τον αποκριάτικο χορό του, στο κέντρο «Αρχοντικό» στο δάσος Κουρί, με 12μελή ορχήστρα του μουσικού τμήματος του Συλλόγου «Λαϊκοί και όχι μόνο». Ελεύθερη επιλογή ποτού και φαγητού, χωρίς κάρτα.
Σήμερα επίσης και ώρα 2 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση του καρναβαλιού στο πάρκο της Ευξεινούπολης. Συμμετέχουν: Ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης και o Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας «Η Όθρυς».

Πτελεός
Ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού διοργανώνει σήμερα το άναμμα φωτιάς και παρουσίαση αποκριάτικου προγράμματος από τη χορωδία και το χορευτικό τμήμα του Ομίλου, με ώρα έναρξης 6.30 μ.μ. Το κρασί και τα κεράσματα για όλους είναι προσφορά του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού.

Συκή
Πολιτιστικός Σύλλογος Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης» έχει προγραμματίσει στη Συκή σήμερα στην πλατεία, στις 6.30 μ.μ., εκδηλώσεις με το άναμμα στα παραδοσιακά κατσίποδα, κρασάκι και φυσικά χορό γύρω από τις φωτιές, παρέα με το Χορευτικό Τμήμα (παιδικό και ενηλίκων).



Ζαγορά Πήλιο