Κάλεσμα για κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς αύριο Τετάρτη στις 12 μ. στην Εφορία Βόλου

Όλα τα νέα
myvolos.net
2018-02-20 10:55:48

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση έξω από την Εφορία Βόλου (12 μεσημέρι), απηύθυναν σωματεία και φορείς που διοργανώνουν την παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με τη συμμετοχή του βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ κ. Κ. Στεργίου, παρουσιάστηκε το πλαίσιο αιτημάτων των διοργανωτών της κινητοποίησης από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΠΘ κ. Δημ. Μαριεττάκη.

MARIETAKHS

«Καλούμε σωματεία, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, άνεργους, νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην Εφορία του Βόλου, ενάντια στην υφαρπαγή του μόχθου του λαού από τις τράπεζες και από την κυβέρνηση.

Μετά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη «δίκαιη ανάπτυξη», έρχονται οι κατασχέσεις! Με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση, γενικεύονται και θωρακίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν τις οικογένειές μας στο δρόμο, ακόμα και για χρέη 500 ευρώ προς το δημόσιο! Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορεία ξεπέρασαν τα 105 δισ. ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ. 130.000 σπίτια έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί μέχρι το 2021! Αποκαλυπτική είναι η πρόσφατη «έκθεση συμμόρφωσης» (Compliance Report) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως αναφέρεται, για το 2018 οι τράπεζες σχεδιάζουν 10.000 πλειστηριασμούς, με περαιτέρω διόγκωση στους 40.000 ετησίως για την προσεχή τριετία.

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «έξοδος από τα μνημόνια» για εμάς και τις οικογένειές μας!

Αυτά έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να περάσει την 3η αξιολόγηση και να πάρει τα συγχαρητήρια των «θεσμών» και των μεγάλων επιχειρηματιών. Η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι στρωμένη με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, νέα αντιλαϊκά μέτρα για τους πολλούς, για να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων. Κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ κλιμακώνουν τις απειλές στα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κατοικιών, με στόχο να μειωθεί η έκθεση των τραπεζών στα «κόκκινα» δάνεια, ώστε να στηρίξουν αποτελεσματικά το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Είναι αδίστακτοι!

Γι’ αυτό προχώρησαν εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς, θέσπισαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να κάνουν ήσυχοι τη βρωμοδουλειά τους!

Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ρίχνει στάχτη στα μάτια με παχιά λόγια και επιδόματα πτωχοκομείου για την ακραία φτώχεια.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει, ο αγρότης που τον ξεκληρίζουν με τις πολιτικές τους και του βγάζουν στο σφυρί σπίτια, χωράφια και εργαλεία.

Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση κάθε λαϊκής οικογένειας που θα βρεθεί στην μέγγενη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από μας σε αυτή τη θέση. Δυναμώνοντας τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών
Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος  των12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά  3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Καμιά  κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΖΑΓΟΡΑΣ, ΠΟΥΡΙΟΥ, ΜΑΚΡΥΡΑΧΗΣ, ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ, ΑΛΜΥΡΟΥ – ΣΟΥΡΠΗΣ,

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ   Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  ( μέλος  ΟΓΕ )

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2018 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Καλούμε όλες τις γυναίκες τις μισθωτές, τις αυταπασχολούμενες , τις νέες γυναίκες και τις συνταξιούχες να συμμετέχουμε μαζικά στις 21 Φλεβάρη -ημέρα που ξεκινάει η διαδικασία των ηλεκτρονικών πληειστηριασμών – στην κινητοποίηση που διοργανώνουν συνδικάτα και φορείς της Μαγνησίας  στην εφορία Βόλου, στις 12 το μεσημέρι, ενάντια στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.

Απευθυνόμαστε σε εσένα :

  • που είσαι μισθωτή ή άνεργη και προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα κάθε μήνα με τα ψίχουλα του κατώτατου ή “υποκατώτατου” μισθού ή της μερικής απασχόλησης
  • που είσαι αυταπασχολούμενη και ζεις καθημερινά με το βραχνά της επιβίωσης έχοντας τους υπέρογκους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές να σε πνίγουν
  • που είσαι συνταξιούχος και η πετσοκομμένη σύνταξή σου δε φτάνει ούτε για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες υγείας και πρόνοιας που είσαι αναγκασμένη να τις ακριβοπληρώνεις.
  • που είσαι νέα μητέρα και δυσκολεύεσαι να καλύψεις ακόμα και τις βασικές ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών σου

Αυτοί που συνέτριψαν μισθούς και δικαιώματα, που εξαπολύουν τη μία φοροεπιδρομή μετά την άλλη, που μας αφήνουν βορά στις ορέξεις των τραπεζών είναι η αιτία που δεν μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε δημιουργήσει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι τραπεζίτες σφίγγουν τη θηλιά του χρέους στο λαιμό των οικογενειών μας. Θέλουν να αρπάξουν τον ιδρώτα μας, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, να μας πετάξουν στο δρόμο.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΒΙΟΣ

ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Ο Σύλλογός  μας  μαζί με σωματεία εργαζομένων, αυταπασχολουμένων θα είμαστε το στήριγμα για να μη χάσει καμία λαϊκή οικογένεια το σπίτι της.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τους αυταπασχολούμενους και  απαιτούμε :

  • Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
  • Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας για χρέη στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Καμία κατάσχεση μισθού ή σύνταξης από τραπεζικό λογαριασμό.Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις ανάγκες κάθε αυταπασχολούμενου και αυταπασχολούμενης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών


Ζαγορά Πήλιο