««Ανοχύρωτος» ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου»

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2018-02-24 06:42:53

Ως ανοχύρωτο και χωρίς καμία οργάνωση χαρακτηρίζει το δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου, απέναντι στα πλημμυρικά και καταστροφικά φαινόμενα των έντονων βροχοπτώσεων της τελευταίας περιόδου, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. του δήμου, κ. Μαρία Σαμαρά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της «Η παράταξη μας είχε επισημάνει τους κινδύνους και σε πολλές συνεδριάσεις του ΔΣ , είχε αναφερθεί με ερωτήσεις και τοποθετήσεις προς τη δημοτική αρχή για τα μέτρα προστασίας που έπρεπε να έχει λάβει για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων καταστροφής από τις έντονες βροχοπτώσεις.
• Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών του δήμου Ζαγοράς –Μουρεσίου.

Απαιτούνται εδώ και τώρα σοβαρές και ουσιαστικές πολιτικές αποκατάστασης των ζημιών και πρόληψης από ενδεχόμενες νέες .
«Η συνολική αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου απαιτεί έναν αριθμό μέτρων διαφορετικού χαρακτήρα. Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι: Μέτρα Πρόληψης, Ετοιμότητας, Προστασίας και Αποκατάστασης

Τα κυριότερα προληπτικά μέτρα είναι :
Ο καθαρισμός των ρεμάτων, των αυλάκων , των οχετών παροχέτευσης ομβρίων υδάτων και η οριοθέτηση των ρεμάτων .
Η δημοτική αρχή ολιγώρησε σε όλα τα επίπεδα δεν φρόντισε έγκαιρα να καθαρίσει ρέματα, αύλακες και οχετούς με συνέπεια οι επιπτώσεις των έντονων βροχοπτώσεων της τελευταίας εβδομάδας να είναι καταστροφικές για όλες τις κοινότητες και τους οικισμούς του Δήμου μας .
Αποτέλεσμα της ανεπάρκειας και των σοβαρών παραλείψεων της δημοτικής αρχής είναι ότι φτάσαμε σήμερα να έχουμε ένα δήμο σαν με χωριά και οικισμούς αποκλεισμένους ,
οδικό δίκτυο σε κατάρρευση, διαλυμένο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ανατολικού Πηλίου.
Δεν μπορούμε επίσης να μην αναφερθούμε στην ολιγωρία της Περιφέρειας, όχι σήμερα που μετράμε πληγές και παλεύουμε για επιβίωση, αλλά στις πολλαπλές εκκλήσεις και αναφορές νωρίτερα, όταν όλος ο κόσμος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, όταν ακόμη κι ένας αποχιονισμός, μια διαγράμμιση ή λίγο αλάτι γίνεται κατόπιν παρακλήσεων, διαμαρτυριών και παρεμβάσεων, όταν το ενδιαφέρον και η παρουσία των αιρετών της Περιφέρειας αφορά μόνο λόγους φωτογράφισης σε έργα βιτρίνας και συμμετοχής σε αρτοκλασίες και πανηγύρια της περιοχής. Είμαστε πολύ περίεργοι να βλέπαμε αν θα είχαμε την ίδια αντιμετώπιση σε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης κι όχι μόνο, αν ο Δήμος μας βρισκόταν στο νομό Λάρισας.

Δεν μπορούμε βέβαια να μην αναφερθούμε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου, που με τα πενιχρά γερασμένα και ανεπαρκή μέσα που διαθέτουν και θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή μάχονται για την αντιμετώπιση και επούλωση των σοβαρότατων πληγών της κακοκαιρίας. Επίσης σε Προέδρους και Συμβούλους των τοπικών κοινοτήτων που από την πρώτη στιγμή κλήθηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της κατάστασης την στιγμή που η συγκυρία ήθελε τους δύο τοπικούς αντιδημάρχους να «δίνουν τη μάχη» προβολής του Δήμου από το >, συμμετέχοντας σε τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται εκεί».



Ζαγορά Πήλιο