Παρέμβαση για οικονομική συνδρομή των εργασιών στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πηλίου

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2017-02-06 08:19:47
Παρέμβαση για οικονομική συνδρομή των εργασιών στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πηλίου

Aπό το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου παρουσιάζονται τα προβλήματα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πηλίου στο ομώνυμο χωριό Άγ. Δημήτριος και ζητείται οικονομική συνδρομή προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες επισκευής.

Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα, το μοναδικό στο Πήλιο νεοκλασικό οικοδόμημα, μετά από μελέτες ειδικών χρήζει επισκευής και συντήρησης, καθότι παρουσιάζει τελευταία και συν τη φθορά του χρόνου (80 ετών +) στατικά προβλήματα.
Σε σχετική ανοιχτή επιστολή προς τους ενορίτες αναφέρονται τα εξής:
«Θα θέλαμε με την επιστολή αυτή να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:
Η Εκκλησία μας, ο Άγιος Δημήτριος, ο περικαλλής αυτός Ναός, το στολίδι του χωριού μας, για το οποίο όλοι είμαστε υπερήφανοι, μέσα στον οποίο άλλοι από εμάς βαφτιστήκαμε, άλλοι παντρευτήκαμε, άλλοι αποχαιρετήσαμε αγαπημένα μας πρόσωπα και όλοι ασκούμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα, εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζει πολλά προβλήματα, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, καθώς επίσης και στον περιβάλλοντα χώρο, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, για να αποφύγουμε πολλούς κινδύνους και δυσάρεστα αποτελέσματα.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, αποφασίσαμε, εμείς που αποτελούμε την εκκλησιαστική επιτροπή, αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα, την εκκλησία μας, τον Άγιο Δημήτριο, να τον επισκευάσουμε και να τον συντηρήσουμε, ιεραρχώντας τις εργασίες, μετά από σχετικές μελέτες μηχανικών.
Οι καιροί είναι δύσκολοι. Βρισκόμαστε σε εποχές κρίσης, βοήθεια δεν πρόκειται να έχουμε από πουθενά, το οικοδόμημα δεν περιμένει, αλλά πρέπει να επισκευαστεί.
Με τη βοήθεια του Αγίου Δημητρίου, την υπευθυνότητα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τη συσταθείσα ερανική επιτροπή, καθώς επίσης με συντονιστή όλων των εργασιών τον κ. Δημήτρη Ιωάννη Καραγιάννη, ο οποίος οικειοθελώς μαζί με τους συνεργάτες του μηχανικούς και αρχιτέκτονες θα συντάξουν τις σχετικές μελέτες και θα επιβλέψουν όλες τις εργασίες δωρεάν προς την εκκλησία, θα αρχίσουμε τις εργασίες επισκευής και ανακαίνισης της εκκλησίας μας τον Απρίλιο.
Το κόστος όλων των εργασιών έχει προϋπολογιστεί στις 100.000€. Πολλά από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, θα είναι προσφορές από πιστούς ενορίτες και άλλους.
Πιστεύοντας στα φιλόθρησκα αισθήματά σας, σας απευθύνουμε την επιστολή μας αυτή και σας παρακαλούμε, εάν το επιθυμείτε να γίνετε συνδρομητές, με την κατά μήνα συνδρομή σας, την οποία θα παραδίδετε στον φέροντα την επιστολή και θα λαμβάνετε σχετική απόδειξη.
Πιστεύοντας στη θετική σας ανταπόκριση στο κάλεσμά μας αυτό και στην ευλογία του Αγίου Δημητρίου, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.
Από τον Μάρτιο και μετά θα σας ενημερώνουμε μέσω της ιστοσελίδας μας,
www.in-agios-dimitrios-pilio.com.



Ζαγορά Πήλιο