Παραμένει το πρόβλημα στην ύδρευση στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2018-03-24 08:13:21

Μάχη κυρίως με το χρόνο, αλλά και τις καιρικές συνθήκες για την αντιμετώπιση των τεράστιων ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εξακολουθούν να δίνουν σε διάφορα σημεία οι αρμόδιες υπηρεσίες σε σημεία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου προκειμένου να επουλωθούν οι περισσότερες πληγές στα δίκτυα υποδομών και ύδρευσης και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στην τουριστική και αγροτική οικονομία της περιοχής.

Στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου έβρεξε από τις 10 το πρωί της Πέμπτης μέχρι χθες τα ξημερώματα και ο δήμαρχος Παναγιώτης Κουτσάφτης δήλωσε στο «Ράδιο Ένα» ότι υπάρχει μια επιβάρυνση στο οδικό δίκτυο, ενώ ο βροχερός καιρός και χθες δεν επέτρεψε να ησυχάσει κανείς και να γίνουν οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο κ. Κουτσάφτης ανέφερε ότι οι συνδέσεις έχουν αποκατασταθεί εν μέρει, εκτός από κάποια σημεία που «πληγώθηκαν» βαριά, όπως ο παραλιακός δρόμος Χορευτό – Ανάληψη και οι κάθετοι δρόμοι προς Μυλοπόταμο και Παπά Νερό, που χρειάζονται αρκετή δουλειά ακόμη.

Παραμένει το πρόβλημα στην ύδρευση
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι παραμένει το μεγάλο πρόβλημα στην ύδρευση, όπου γίνονται εργασίες και δίνονται προσωρινές παροχές νερού. «Επειδή η περιοχή θα γεμίσει για το Πάσχα, εμείς πρέπει να έχουν αποδώσει κατά 80% τα δίκτυα ύδρευσης, κάτι όμως που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο», επισήμανε.
Ο δήμαρχος είπε, ότι σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υποδομών παρουσία του γενικού γραμματέα, του περιφερειάρχη και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, έγινε καταμερισμός των εργασιών αποκατάστασης και της χρηματοδότησης. «Ελπίζουμε ότι τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά και είμαστε πολύ προβληματισμένοι από τις ζημιές που έγιναν και αποκαλύπτονται όσο περνάει ο καιρός, ενώ ακόμη υπάρχει δυσκολία πρόσβασης με μεγάλα μηχανήματα σε σημεία που έγιναν ζημιές», είπε ο δήμαρχος.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη υπάρχει σημείο στην Τσαγκαράδα που δεν μπορούν να πάνε μεγάλα μηχανήματα και σημείο κατολίσθησης πάνω από το Πουρί, όπου κινδυνεύουν τρεις δρόμοι και σπίτια. Για το σημείο υπάρχει γεωλογική μελέτη, αλλά απαιτεί επιπλέον εξειδικευμένες τεχνικές μελέτες.
Στο μεταξύ, χθες μπήκε ο εργολάβος και ξεκίνησε τις εργασίες για την αντιμετώπισης της μεγάλης υποχώρησης του δρόμου στον παραλιακό δρόμο του Αγίου Ιωάννη.



Ζαγορά Πήλιο