Νέοι ορίζοντες με δεύτερο πτυχίο για απόφοιτους από τη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-03-24 11:38:54
Νέοι ορίζοντες με δεύτερο πτυχίο για απόφοιτους από τη Μαγνησία

Μπορεί να πήραν το δεύτερο πτυχίο τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ωστόσο κατάφεραν να τα πάνε τόσο καλά στις σπουδές ώστε να διαβάσουν και τον όρκο στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας.

Ο 39χρονος από τη Σούρπη Σπύρος Δερβίσης διάβασε χθες τον όρκο στην ορκωμοσία των προπτυχιακών φοιτητών του Οικονομικού έχοντας συγκεντρώσει βαθμό 8,71.
Αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο ως μηχανικός περιβάλλοντος εργάστηκε για χρόνια έχοντας ενεργοποίησει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια αποφάσισε να σπουδάσει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
«Θεωρώ πως η επανακατάρτιση είναι το σημαντικότερο αυτή την εποχή. Στην αγορά εργασίας δεν πρέπει να είναι κάποιος μονολιθικός, αλλά ευέλικτος» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «αποφάσισα να συνδυάσω το πτυχίο του μηχανικού με αυτό του οικονομολόγου για καλύτερες προοπτικές στην αγορά εργασίας».
Μάλιστα ανέφερε πως «αποφάσισα να παρακολουθώ εντατικά τις σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών για να το τελειώσω γρήγορα και να επανέλθω στην αγορά εργασίας με τη νέα ειδικότητα. Και πιστεύω ότι υπάρχουν πεδία δράσης. Ο συνδυασμός μηχανικού και οικονομικού ανοίγει νέους ορίζοντες».

Η 26χρονη Μαρία Τζουβάρα από τον Βόλο διάβασε τον όρκο στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης έχοντας λάβει βαθμολογία 9,09. Όπως είπε «ήταν το δεύτερο πτυχίο μου στους δασκάλους. Το πρώτο αφορούσε στη γερμανική γλώσσα και λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αποφάσισα να εισαχθώ στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα κάνω και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης».
Ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών κ. Γιώργος Κλεφτάρας ανέφερε πως η χθεσινή ήταν μια μέρα χαράς, αφού μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια προσπαθειών ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα είναι ανοικτό για τους αποφοίτους μας».
Μάλιστα ανέφερε πως αυτή τη φορά είχαμε και πολλούς μεταπτυχιακούς φοιτητές που ορκίστηκαν και κάναμε δύο ξεχωριστές τελετές.
Σημειώνεται πως συνολικά ορκίστηκαν 250 άτομα εκ των οποίων οι 70 περίπου ήταν διδάκτορες και μεταπτυχιακοί.



Ζαγορά Πήλιο