Άρχισαν χθες οι εργασίες θεμελίωσης στον παραλιακό δρόμο Αη-Γιάννη Πηλίου

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-04-17 09:53:29
Άρχισαν χθες οι εργασίες θεμελίωσης στον παραλιακό δρόμο Αη-Γιάννη Πηλίου

Άρχισαν χθες οι εργασίες θεμελίωσης στον παραλιακό δρόμο στον Αη-Γιάννη που από τον περασμένο Ιανουάριο έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί απροσπέλαστος για κάθε είδους οχήματα.
Εργολάβος που έχει αναδειχθεί ανάδοχος του έργου, άρχισε τις εργασίες θεμελίωσης. Η προσδοκία της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι τα τέλη Μαΐου, αλλά κατά πόσο θα επιτευχθεί αυτό, θα φανεί σε λίγες ημέρες. Να αναφερθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 580.000 ευρώ.
Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος δήλωσε πως «από χθες Δευτέρα άρχισαν οι εργασίες θεμελίωσης στον παραλιακό δρόμο του Αη-Γιάννη. Πρόκειται για ένα δύσκολο από τεχνικής άποψης έργο, καθώς πρέπει να ξεπεραστούν τα ζητήματα με την υπογείωση των καλωδίων από τα δίκτυα του ΟΤΕ και του ιντερνέτ, αλλά και τα δίκτυα ύδρευσης. Παράλληλα οι καιρικές συνθήκες με τα ορμητικά νερά της θάλασσας να επηρεάζουν την εξέλιξη των εργασιών, παίζουν και αυτές έναν ρόλο. Πάντως χθες μπήκαν οι μπουλντόζες και έχουν αρχίσει οι εργασίες, όπου μεταξύ άλλων στόχος θα είναι τοποθετηθούν πάσσαλοι. Ο εργολάβος θα πρέπει να μεταφέρει αρκετές ποσότητες άμμου, τσιμέντου και άλλων υλικών από τον Βόλο».
Ο κ. Σουλδάτος υπογράμμισε πως «εκτός από την παραλία του Αη-Γιάννη είναι σε εξέλιξη εργασίες και σε άλλα μέτωπα. Για παράδειγμα έχει αναλάβει και άρχισε τις εργασίες εργολάβος στην είσοδο στο Πουρί, όπου χθες το λεωφορείο δεν μπόρεσε να μπει στο χωριό λόγω καθίζησης που έχει σημειωθεί στον δρόμο. Παρεμβάσεις γίνονται και σε άλλα σημεία της εσωτερικής δημοτικής οδοποιίας, όπου έμφαση δόθηκε μεταξύ άλλων και στην ασφαλτόστρωση τμημάτων του οδικού δικτύου».



Ζαγορά Πήλιο