Στείρωση και εμβολιασμός 60 αδέσποτων στο Αν. Πήλιο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-04-18 09:27:57
Στείρωση και εμβολιασμός 60 αδέσποτων στο Αν. Πήλιο

Στη στείρωση, τον εμβολιασμό και την τοποθέτηση μικροτσίπ σε 60 αδέσποτα σκυλιά θα προχωρήσει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου μέσω της εθελοντικής οργάνωσης dog voice μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούν ενημερωτικές δράσεις στους μαθητές.
Ο Δήμος επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 100.
Ήδη από πέρυσι έχει προχωρήσει στη στείρωση 40 αδέσποτων σκυλιών και εντός ημερών θα στειρωθούν και θα εμβολιαστούν άλλα 60 σκυλιά.
Σε ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνεται πως «την 21-22 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα στειρώσεων – εμβολιασμών σε αδέσποτα σκυλιά όλου του Δήμου μας στο κτηνιατρείο του κ. Γεωργίου Κων/νου στη Ζαγορά από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος σε συνεργασία με τους Dogs’ Voice οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν την 20ή Απριλίου εκπαιδευτικό σεμινάριο σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου για το σεβασμό στα ζώα, τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και την εθελοντική ομάδα Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου, υπό τη σκέπη του «Κόσμος και Φύση»».
Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος επισήμανε πως «σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις και τους κτηνιάτρους προχωρούμε στη στείρωση, τον εμβολιασμό και την τοποθέτηση μικροτσίπ σε 60 αδέσποτα σκυλιά στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε για την καλύτερη φροντίδα τους. Το σαββατοκύριακο θα βρίσκονται στην περιοχή οκτώ κτηνίατροι που θα προβούν σε αυτές τις παρεμβάσεις, ενώ θα διεξαχθούν και ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία για τη σημασία της φροντίδας των ζώων, πώς μπορούν να τα φροντίζουν, ενώ θα γίνει και κάποια καμπάνια για τις υιοθεσίες ζώων. Ο Δήμος από πέρυσι έχει αρχίσει τη στείρωση και εμβολιασμό των αδέσποτων ζωών, τα οποία έχουν φωτογραφηθεί, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες και για την υιοθεσία τους».Ζαγορά Πήλιο