Δημιουργικός τουρισμός στη Μαγνησία για επισκεψιμότητα 365 ημέρες το χρόνο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-04-18 18:48:24
Δημιουργικός τουρισμός στη Μαγνησία για επισκεψιμότητα 365 ημέρες το χρόνο

Oι πόροι αλλά και ένας συνδυασμός άλλων παραγόντων μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, όπως ανέφεραν οι εισηγητές της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο συνέδριο με θέμα τον τουρισμό από την Ένωση Ξενοδόχων και τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Δήμητρα».  Επίσης τονίστηκε πως το κλειδί για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Μαγνησία είναι η στροφή στον δημιουργικό τουρισμό ενώ πρέπει να ενεργοποιηθούν πολιτιστικά στοιχεία της οικονομίας που σχετίζονται με την αγορά. Όπως αναφέρθηκε τέτοια στοιχεία αποτελούν ο αθλητισμός, ο δημιουργικός τουρισμός, η ψυχαγωγία, η αγορά έργων τέχνης, η αρχιτεκτονική, η γαστρονομία, η ψηφιακή δημιουργία και η διαφήμιση.

Στο συνέδριο μίλησε και η εκπρόσωπος του Υπ. Τουρισμού Δέσποινα Διαμαντάκου, η οποία δήλωσε πως στόχος είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό όλο το χρόνο.  Πρόσθεσε πως στόχο αποτελεί επίσης τα οφέλη του τουρισμού να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες.  Παράλληλα ανέφερε πως προωθείται συνεργασία του υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις περιφέρειες , τους τοπικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα για την ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων
Όπως αναφέρθηκε ο δημιουργικός τουρισμός ενδείκνυται για περιοχές όπως το Πήλιο, ενώ μορφές τουρισμού που προωθούνται δυναμικά είναι ο τουρισμός  υπαίθρου, ο αγροτουρισμός και η γαστρονομία καθώς  αναπόσπαστα στοιχεία της ταυτότητας του Νομού.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουτίνας μίλησε για τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας υλοποιώντας το σχέδιο στρατηγικής προβολής και προώθησης τουριστικών προϊόντων μέσω της Marketing Greece. Σημείωσε πως καταγράφεται αύξηση 56% φέτος για τα αεροδρόμια Σκιάθου και Αγχιάλου πρόσθεσε πως αποτελεί στόχο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σποράδες -Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γ.Ζαφείρης αναφέρθηκε στα ανεκμετάλλευτα προϊόντα της περιοχής, όπως οι αρχαιολογικοί χώροι και τα θέατρα και ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Δήμητρα» κ. Ν.Πιτσούλης δήλωσε πως ο νέος τουρίστας στοχεύει στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε επίπεδο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και στα κοινωνικά στοιχεία που πρέπει να έχει το ανθρώπινο δυναμικό που θα τον υποδεχτεί.



Ζαγορά Πήλιο