N. Αθανασάκης: Θέλω τη ΝΟΔΕ Μαγνησίας πιο ανοιχτή στην κοινωνία και να εκλέξουμε 4-5 βουλευτές

Όλα τα νέα
myvolos.net
2018-05-02 19:14:29

Το όραμά του για τη νομαρχιακή οργάνωση της ΝΔ (ΝΟΔΕ) και την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του ανώτερου νομαρχιακού κομματικού οργάνου, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Volos Palace ο κ. Νικ. Αθανασάκης, επισημαίνοντας ότι δεν προέρχεται από κομματικό τζάκι ούτε και από κάποιο πολιτικό γραφείο.

Ο κ. Αθανασάκης τόνισε πως η ΝΟΔΕ πρέπει να ανοιχτεί περισσότερο στην κοινωνία, να έχει άποψη, να παρεμβαίνει με ανακοινώσεις ενός οργανωμένου Γραφείου Τύπου, να εμπνεύσει, να ενεργοποιήσει τα τσελέχη της και να ετοιμαστεί για τις τριπλές εκλογές, βουλευτικές, Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές.

Στην ομιλία του ανέφερε:

Σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία για την προεδρία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ, κατέρχομαι υποψήφιος, γιατί πιστεύω πως οι δυνάμεις της αγοράς, ο ιδιωτικός τομέας που εκπροσωπώ, πρέπει να έχει ισχυρή φωνή στο κόμμα που πιστεύει σ’ αυτόν.

Γιατί θεωρώ ότι πρέπει να σταθούμε ως τοπική κομματική οργάνωση δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία που δοκιμάζεται, δίπλα στον αγρότη, στον μικρομεσαίο, στον έμπορο, τον βιοτέχνη, τον άνεργο, τον εργαζόμενο του ιδιωτικού αλλά και του δημοσίου τομέα, που πιστεύουν ότι ο πλούτος θα έρθει από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Το σχέδιό μου για τη νέα ΝΟΔΕ Μαγνησίας συμπυκνώνεται στις εξής παραμέτρους:

  • Ενεργός ο ρόλος του κάθε τομεάρχη, του κάθε αιρετού, με αρμοδιότητες που του ανατίθενται και θα προβάλλει στην τοπική κοινωνία. Η τοπική κοινωνία πρέπει να γνωρίζει τους τομεάρχες της ΝΟΔΕ, που θα βγαίνουν στα πάνελ, σε τηλεοπτικές εκπομπές. Θα προβάλλονται όλα τα στελέχη στα ΜΜΕ σε καθημερινή βάση εφόσον είναι δυνατόν, ανά τομέα δράσης, έτσι ώστε να μην περνάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ «γραμμή» σε ζητήματα που άπτονται της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνον.

Παράδειγμα θα μπορούσαμε να έχουμε άποψη και να την προβάλουμε για την ΑΓΕΤ, για τη νέα δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Νοσοκομείο Βόλου, σε συνεργασία φυσικά με τους ανθρώπους της ΝΔ σε αυτούς τους οργανισμούς και φορείς.

  • Προώθηση και παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του προέδρου μας Κυρ. Μητσοτάκη σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας, στα νησιά, στα χωριά του Πηλίου και της Όθρυος. Η προβολή των θέσεων του κόμματος θα γίνεται εκτός από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, με συγκεντρώσεις ανά περιοχή, στα καφενεία των χωριών, καθώς η προσωπική επικοινωνία είναι ανώτερη, πιστεύω, της απρόσωπης ηλεκτρονικής. Οι τομεάρχες θα αρθρογραφούν τακτικά στις εφημερίδες, θα βγαίνουν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, προβάλλοντας το έργο τους και τις θέσεις του κόμματος.
  • Στελέχωση τεσσάρων κεντρικών γραμματειών από εκπροσώπους μαζικών φορέων και των Επιμελητηρίων, που θα συλλέγουν και θα επεξεργάζονται τα προβλήματα της περιοχής ανά τομέα και θα ενημερώνουν γι’ αυτά την κεντρική διοίκηση του κόμματος. Η συνεχής επικοινωνία των γραμματειών με τους πολίτες και η ενημέρωση της κεντρικής διοίκησης του κόμματος είναι αναγκαία προϋπόθεση ώστε το κόμμα να βρίσκεται στην καρδιά των προβλημάτων των πολιτών.
  • Συχνή παρουσία της ΝΟΔΕ στην ορεινή και νησιωτική Μαγνησία, με καθιέρωση συνεδριάσεων σε περιοχές όπως ο Αλμυρός, η Σκιάθος, η Ζαγορά, το Βελεστίνο, η Σκόπελος. Στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα διοργανώνουμε, θα καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, να εκφέρουν τις απόψεις τους και όχι μόνον όσοι ψηφίζουν τη ΝΔ ή είναι μέλη της.
  • Δημιουργία Γραφείου Τύπου, που θα απαντά σε κάθε κυβερνητική και ανακοίνωση άλλων κομμάτων και θα παίρνει θέση σε όλα τα τοπικά και μη ζητήματα, ακόμη κι αν η κεντρική διοίκηση δεν έχει λάβει θέση σχετικά, πάντα εντός των ιδεολογικών πλαισίων της ΝΔ. Το Γραφείο Τύπου θα συνεργάζεται συνεχώς με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ, ώστε να προβάλλεται το έργο της ΝΔ τοπικά και να απαντάται κάθε απόπειρα διαστρέβλωσης και παραχάραξης των αρχών του κόμματος.
  • Άνοιγμα των γραφείων της ΝΟΔΕ στους πολίτες, έτσι ώστε να τους δέχεται καθημερινά σε συγκεκριμένο ωράριο και να αφουγκράζεται το κόμμα τα προβλήματά τους, τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους. Η επικοινωνία με τους πολίτες όλων των κομματικών αποχρώσεων πρέπει να αποτελεί θεμελιώδες πρόταγμα της ΝΔ, καθώς ως φιλελεύθερο κόμμα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί στην ιδεολογική αντιπαράθεση. Η φιλελεύθερη ιδεολογία έχει κυριαρχήσει στον κόσμο και μόνον στην χώρα μας εξακολουθούν ορισμένοι να νιώθουν άβολα για τα πιστεύω τους. Εμείς θα προβάλλουμε τις ιδέες μας χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.
  • Αναβάθμιση της ιστοσελίδας της ΝΟΔΕ για απευθείας επικοινωνία και διάλογο με τους πολίτες και κυρίως τους νέους και ενεργοποίηση της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πάνω σε τοπικά ζητήματα. Είναι ανάγκη το στελεχιακό δυναμικό της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ να βγει μπροστά στον αγώνα και να μην βρίσκεται κρυμμένο πίσω από παραγοντισμούς και γραφεία.
  • ­Δημιουργία τοπικού μητρώου στελεχών, μια «δεξαμενή» ιδεών και απόψεων, απ’ όπου θα «αντλούνται» καινοτόμες προτάσεις και θα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την διάδοση και προβολή των θέσεων και ιδεών της ΝΔ.

Καταλήγοντας θέλω να επισημάνω, ότι η επόμενη ΝΟΔΕ θα επωμιστεί το βάρος τριών εκλογικών αναμετρήσεων, θα ενεργοποιηθούν πρώην βουλευτές, υπουργοί και πρόεδροι οργανώσεων, ενώ δεν δεσμεύομαι από πολιτικό γραφείο και δεν προέρχομαι από πολιτικό τζάκι. Τρίπτυχό μου είναι αξιοσύνη, δικαιοσύνη, αντικειμενικότητα.»

Για τη ΝΟΔΕ είπε: Είμασταν μακριά. Η νέα ΝΟΔΕ θα βρίσκεται πιό κοντά, θα ανοίξει τα γραφεία της στο κόμμα, τη νεολαία και την κοινωνία, ακόμη και σε μη μέλη που θέλουν να κάνουν μια πρόταση, μια επισήμανση. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πιστεύω η νέα ΝΟΔΕ να βελτιώσει τα εκλογιά ποσοστά καθώς υπάρχει υστέρηση κατά 3-4 μονάδες από άλλες περιοχές. Να αυξήσουμε τα ποσοστά και να εκλέξουμε και 4 και 5 βουλευτές και να στηρίξουμε τις καλύτερες υποψηφιότητες στην Αυτοδιοίκηση.»

Στην συνέντευξη και στην εκδήλωση που ακολούθησε παρόντες ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργ. Κοπάνας και Γ. Κίτσιος, η περιφερειάρχης του κόμματος κ. Λένα Κοπάνου, το μέλος του Μητρώου στελεχών Κων. Μαραβέγιας, η κα Έλενα Αντωνοπούλου, στελέχη του πρώην Γραφείου του αείμνηστου Θαν. Νάκου και πολιτικοί φίλοι του κ. Αθανασάκη.

IMG_20180502_192939

IMG_20180502_191931

 



Ζαγορά Πήλιο