Συνολικά 14 φορείς της Μαγνησίας αναλαμβάνουν και σε τοπικό επίπεδο και συγκροτούν μια νέα, ευρεία Κοινωνική Συμμαχία και οργανώνουν και την απεργία της 30ης Μαΐου.
«Οχτώ χρόνια λιτότητας εγκλώβισαν τη Χώρα και την περιοχή μας σε βαθιά, παρατεταμένη και ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία και κοινωνική καχεξία.
Θύματα είναι οι πιο υγιείς, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, αλλά και οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.
Ανεργία, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός, δημευτική φορολόγηση και εισφορολόγηση εργαζομένων, συνταξιούχων, εμπόρων και επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών, διεύρυνση των κοινωνικών, οικονομικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης των θυμάτων της κρίσης, συνθέτουν την αδιέξοδη δυστοπία που βιώνουμε όλοι.
Ο λαϊκισμός και η πόλωση, που κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα, στερούν κάθε προοπτική για τις υγιείς και παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις». Αναφέρουν.
Στις 30 Μαΐου συμμετέχουν ενωτικά και μαζικά στην «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ» και συνδιοργανώνουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας, καλώντας και άλλους φορείς να συμμετέχουν και να διευρύνουν το κοινό μέτωπο πάλης.
«Για να πάμε μπροστά χρειαζόμαστε ένα ρεαλιστικό και δίκαιο εθνικό σχέδιο παραγωγικής συγκρότησης.
Βασικοί πυλώνες της νέας προσπάθειας είναι η ανθρωποκεντρική, διατηρήσιμη, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, που στηρίζεται στο κράτος δικαίου και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Διεκδικούμε, δυναμικά, εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση:
1ον Δραστική καταπολέμηση της ανεργίας στη Μαγνησία και δημιουργία νέων, μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές.
2ον Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των θυμάτων της κρίσης.
3ον Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο και μια πολιτική αναστροφής της ύφεσης και της στασιμότητας στον Νομό μας, για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της Χώρας και της περιοχής μας.
4ον Πολιτικές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τον παραγωγικό σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μοντέλο της Χώρας.
5ον Προστασία της Δημόσιας Υγείας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με το φάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό. Ενίσχυση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών Υγείας στη Μαγνησία, σε προσωπικό και σε ιατρικό εξοπλισμό.
6ον Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ψηφιακό, αξιοκρατικό, δημοκρατικό και βιώσιμο με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών του. Εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων.
7ον Αξιοπρεπείς συντάξεις και – αυτονοήτως – πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τον ανακαθορισμό του ύψους τους.
8ον Περιορισμό της εξοντωτικής φορολόγησης και εξάλειψη της δημευτικού χαρακτήρα εισφορολόγησης, με παροχή φορολογικών κινήτρων συνδεδεμένων με την υγιή ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
9ον Πολιτικές αγοράς εργασίας που δεν θα αναπαράγουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά αντίθετα θα αναβαθμίζουν το ανθρώπινο δυναμικό και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
10ον Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και εμπέδωση του Κράτους Δικαίου.
Οι φορείς που συγκροτούν τοπικά στον Νομό Μαγνησίας την «Κοινωνική Συμμαχία»: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, ΑΔΕΔΥ Ν. Μαγνησίας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, Τεχνικό Επιμελητήριο Ν. Μαγνησίας, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Ιατρικός Σύλλογος Ν. Μαγνησίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ.