Πάνω από 100 θέσεις για διορισμούς εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-10-06 12:42:51
Πάνω από 100 θέσεις για διορισμούς εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

Ακόμη και τις 100 προσεγγίζουν οι θέσεις εκπαιδευτικών στη Μαγνησία για μόνιμες προσλήψεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των προέδρων της ΕΛΜΕ και του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που βέβαια εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους κατά πόσο θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς 15.000 εκπαιδευτικών.
Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παρουσία και αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την πρωτοβουλία αναπληρωτών, ωρομίσθιων και ελαστικά εργαζομένων εκπαιδευτικών.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι εκπαιδευτικοί άπλωσαν πανό και ζήτησαν άμεσους και μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή δήλωσε πως «θα πρέπει να γίνουν άμεσα διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία. Η κυβέρνηση εξήγγειλε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών κοντά στις 15.000, αλλά αυτό το άφησε για το μέλλον, ενώ εμείς ζητάμε να γίνουν τώρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος δήλωσε πως «το αίτημά μας είναι να πραγματοποιηθούν άμεσα μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Τα τελευταία χρόνια αποχώρησαν 17.000 εκπαιδευτικοί από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και διορίστηκαν ως μόνιμοι μόνο 278 εκπαιδευτικοί. Αντιλαμβάνεται κανείς πως υπάρχουν οργανικά κενά. Τα οργανικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Μαγνησίας ανέρχονται στα 91 εκ των οποίων τα εννέα είναι δασκάλων, τα 32 καθηγητών ειδικοτήτων, όπως πληροφορικής, εικαστικών, ξένων γλωσσών και θεατρικής αγωγής και 50 για την ειδικής αγωγή. Ο μεγαλύτερος όγκος των οργανικών κενών εντοπίζεται στην ειδική αγωγή γιατί δεν έχει γίνει κανένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους ειδικούς παιδαγωγούς. Έχουμε ακούσει και από άλλες κυβερνήσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς και τώρα τελευταία από τους υπουργούς κ.κ. Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου. Οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν τους διορισμούς μέσα στη δική τους θητεία. Γι’ αυτό και λέμε ότι τώρα πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών».

Από την πρωτοβουλία αναπληρωτών η εκπαιδευτικός Κωνσταντίνα Ρηγάκη δήλωσε πως «καλούμε σε έναν ενιαίο αγώνα όλων των εκπαιδευτικών που είναι οι μαζικοί διορισμοί και όπου χωρούν όλες οι ειδικότητες για να καλυφθούν οι ανάγκες της εκπαίδευσης».
Τα οργανικά κενά καθηγητών εντοπίζονται κυρίως στις τεχνικές ειδικότητες και ξεπερνούν τα δέκα.



Ζαγορά Πήλιο