Περιοδεία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-12-27 09:45:10
Περιοδεία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών στη Μαγνησία

Περιοδεία σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Μαγνησίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών.
Η περιοδεία γίνετε με σκοπό την ενημέρωση για τις εξελίξεις πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι ( εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, σύστημα μεταθέσεων – μετακινήσεων ).
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών:

«Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία μας και η πυρασφάλεια της χώρας εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, μέσα και υποδομές, που αναδείχθηκαν και την φετινή αντιπυρική περίοδο με τραγικά αποτελέσματα τις καταστροφικές πυρκαγιές, τους θανάτους συμπολιτών μας, τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας μας με τα εξαντλητικά ωράρια, τις μετακινήσεις, τις καταχρηστικές επιφυλακές.
Κυρίως όμως, με την περιοδεία επιδιώκουμε να αναπτυχθεί ουσιαστικός διάλογος, ανταλλαγή απόψεων, επισημάνσεις και προτάσεις, με στόχο τη λήψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών για διαρκή αγώνα, προκειμένου να δώσουμε λύση στα προβλήματα που μας απασχολούν.
Στις σημερινές συνθήκες της γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματά μας, όπως και στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, είναι απαραίτητη η συμμετοχή μας σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες, προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις για να αντισταθούμε στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν εναντίον μας οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Οι πυροσβέστες δεν πρέπει να δείξουν άλλη ανοχή σε συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που με τη στάση τους και την αποχή τους από τους αγώνες, βοηθούν τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν τα αντεργατικά μέτρα σε βάρος μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μόνιμους, πενταετείς και συμβασιούχους, να παραβρεθούν στις υπηρεσίες που θα επισκεφθούν τα μέλη της Ε.Α.Κ.Π. κατά την διάρκεια της περιοδείας στην Μαγνησία, να συμμετέχουν στη συζήτηση, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν προτάσεις για να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας».

Το πρόγραμμα της περιοδείας:
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018
Π.Υ. Βόλου Ω/ 12:00
Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Βόλου Ω/ 15:00
Π.Κ. Δρυμώνα ( Αλμυρού ) Ω/ 17:30
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018
Π.Κ. Σκοπέλου Ω/ 12:00



Ζαγορά Πήλιο