Νέες ζημιές από την κακοκαιρία στο αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-02-24 16:03:47

Νέες ζημιές προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού όπως και σε άλλες υποδομές.

Για το συγκεκριμένο αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο έχει συσσωρευμένες ζημιές από το παρελθόν, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, έχει υποβάλει μελέτη αποκατάστασης, η οποία εγκρίθηκε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τον αλιευτικό κλάδο της περιοχής.

Από την πλευρά τους οι αλιείς και ειδικότερα ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρ. Ξηραδάκης, αντικρίζοντας τις νέες ζημιές στο καταφύγιο Χορευτού, σχολιάζει:

Τέλος το λιμανάκι του Χορευτού!!! Ο Αλιευτικός Σύλλογος Βόλου το φώναζε, οτι εάν δεν γίνονταν κάτι άμεσα για τα αλιευτικά καταφύγια της περιοχής θα καταστρέφονταν στο τέλος αλλά κάποιοι κρατούσαν τα αυτιά τους κλειστά! Ιδού τα αποτελέσματα κύριοι και κύριες των απραξιών σας! Το μόνο που έχει μείνει (διαλυμένο) στην περιοχή, είναι του Αη Γιάννη, αλλά δυστυχώς και αυτό θα έχει την τύχη και την κατάληξη του Χορευτού όπως φαίνεται! Το Ανατολικό Πήλιο μια άκρως αλιευτική και τουριστική περιοχή, βρίσκεται αυτή την στιγμή χωρίς αλιευτικό καταφύγιο με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των αλιέων(αλιευτικών σκαφών)και για τα πλεούμενα στο βορειοδυτικό Αιγαίο! Για ακόμη μια φορά ΕΥΓΕ!!!

VIDEO

 

 



Ζαγορά Πήλιο