Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό

Όλα τα νέα
zagora.gr
2019-04-06 23:04:33

Άρθρο του Βασίλη Τσαπράζη, υποψηφίου Δημάρχου στο Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου
Ζαγορά 05.04.2019


Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου συναντήθηκε με το ΔΣ του Αθλητικού Ομίλου Ζαγοράς «Κένταυρος» με σκοπό να εκθέσει στον Σύλλογο και ευρύτερα στη νεολαία του Δήμου τις θέσεις της .

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε υπόψη, πως στο αίτημά του συλλόγου για επιχορήγηση από τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου με σκοπό τη διοργάνωση των καλοκαιρινών αθλητικών δραστηριοτήτων με το ποσό των 1000 ευρώ , η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που υπερψήφισε την ανάγκη ενίσχυσης του συλλόγου ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς πιστεύουμε ότι πρέπει να στηρίζεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η Φυσική Αγωγή. Αναφέραμε μάλιστα πως το ποσό είναι ιδιαίτερα μικρό σε σχέση με το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, η λειτουργία του μοναδικού Αθλητικού Συλλόγου είναι σημαντική, τόσο με τη συγκρότηση των Ακαδημιών και την ομάδα «Κένταυρος», όσο και με τις καθιερωμένες αθλητικές εκδηλώσεις κάθε καλοκαίρι στο Χορευτό.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε υπόψη του συλλόγου, την υπ. Αριθμ. 158/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΑΔΑ: 7Θ2ΥΩΡΚ-Ψ4Λ με βάση την οποία τόσο η παράταξη του κ Κουτσάφτη όσο και της κας Σαμαρά ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ για την διοργάνωση των καλοκαιρινών αθλητικών δραστηριοτήτων.
(δες εδώ την απόφαση) http://laiki-suspeirwsi-d-zm.blogspot.com/2019/04/1582015.html

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε την αρνητική στάση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής αλλά και σύσσωμης της παράταξης της κας Σαμαρά εξηγώντας ότι η άρνηση αυτή όπως και αντίστοιχη σε άλλους συλλόγους είναι αποτέλεσμα της υποβάθμισης του ερασιτεχνικού αθλητισμού όσο και του πολιτισμού που εφαρμόζεται διαχρονικά από τις ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις και που στηρίζει τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η παράταξη που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που καλλιεργεί το σώμα και το πνεύμα, είναι πηγή αντίστασης στη ναρκωκουλτούρα και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και δεν υποστηρίζεται καθόλου από την πολιτεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση παρουσίασε αντίστοιχα αποτελέσματα σε Δήμους, που είναι στο τιμόνι της διοίκησης, όπως στην Πάτρα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη. Εκεί ο Δήμος ανέδειξε και στήριξε τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, με την παραχώρηση στα ερασιτεχνικά σωματεία όλων των δημοτικών χώρων άθλησης αλλά και την ολόπλευρη στήριξη, με τη μόνη προϋπόθεση, οι συνδρομές στις ακαδημίες να μην ξεπερνούν τα 10 ευρώ μηνιαίως.

Παράλληλα, ανέδειξε τις θέσεις και προτάσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος όπως:
-- Τη Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση.
-- Διαμόρφωση ενιαίου συστήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην εκπαίδευση.
-- Οργανωμένη Προσχολική Αγωγή με βάση το αθλητικό παιχνίδι. Ανάλογη διαμόρφωση των παιδικών χαρών και των παιδότοπων, καθώς και διορισμός των απαιτούμενων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
-- Διορισμός καθηγητών Φυσικής Αγωγής, διαμόρφωση σχολικών χώρων, αιθουσών γυμναστικής, προαύλιων χώρων, διάθεση εποπτικού υλικού, καθώς και θεσμοθέτηση αθλητικών εκδηλώσεων σε τακτά διαστήματα.
-- Οργάνωση ειδικών προγραμμάτων για παιδιά με σωματικά προβλήματα και προβλήματα υγείας.
-- Το αθλητικό σωματείο, με γενικότερο κοινωνικό ρόλο, είναι η βάση του Αθλητισμού. Να καταργηθεί ο επαγγελματικός αθλητισμός, που βασίζεται στους επιχειρηματίες και χορηγούς και έχει μεταβληθεί σε επιχείρηση. Να καταργηθούν οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες. Η βάση του Αθλητισμού είναι το σχολείο και η γειτονιά, και σ' αυτήν τη βάση αναπτύσσεται ο αθλητισμός υψηλών επιδόσεων που στηρίζεται από το κράτος.



Ζαγορά Πήλιο