Γιάννης Αναστασίου: «Η δική μας Μαγνησία μπορεί»

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-06-16 09:03:38
Γιάννης Αναστασίου: «Η δική μας Μαγνησία μπορεί»

Την πεποίθησή του πως το Κίνημα Αλλαγής θα ενισχυθεί στις επερχόμενες εκλογές αποκαθιστώντας τις ισορροπίες του πολιτικού συστήματος απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού, εκφράζει στη συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου. Ο κ. Αναστασίου μιλά για την υποψηφιότητά του και την αναγκαιότητα εκλογής βουλευτή της δημοκρατικής παράταξης στον Νομό.

Γιατί και πάλι υποψήφιος;
Όταν είσαι «παρών» στα δύσκολα της παράταξης χωρίς ανταλλάγματα και η μάχη ανασύνθεσης του χώρου συνεχίζεται δεν έχεις το δικαίωμα να εγκαταλείψεις…
Ναι όμως η έδρα για το ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία πάλι είναι ζητούμενο.
Το ζήτημα δεν είναι να είσαι υποψήφιος μόνον όταν η έδρα ενός κόμματος είναι δεδομένη… δεν πολιτεύομαι με την προοπτική της έδρας… η πολιτική για εμένα είναι προσφορά, αξίες, ιδεολογία, πρόοδος, μεταρρυθμίσεις, σύνθεση απόψεων, προσπάθεια και αποτέλεσμα για τη Μαγνησία, τις ζωές και τις ανάγκες των πολλών.

Ιδεαλιστής χωρίς ακροατήριο;
Η περίοδος εξακολουθεί να είναι δύσκολη… ο λαϊκισμός, η πόλωση, η ιδεολογική σύγχυση και η απογοήτευση κυριαρχούν… τώρα όμως είναι η ώρα ανασύνθεσης της προοδευτικής παράταξης. Η ισορροπία αναμεσά σε όσους είχαν αυταπάτες και έλεγαν ψέματα εφαρμόζοντας άκρως μνημονιακες πολιτικές και εκείνους που λέγαμε την αλήθεια, σήμερα είναι απαραίτητη. Τον νικητή τον ξέρουμε… το πολιτικό αξιόπιστο αντίβαρο στον προοδευτικό πόλο που μπορεί να συμβάλει στις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές που έχει ανάγκη ο τόπος πρέπει να αναζητήσουμε. Η ανάγκη η δημοκρατική παράταξη που εκφράζεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία είναι ζητούμενο για τη χώρα σε αυτές τις εκλογές.

Αντί Σύριζα και αντί ΝΔ η πρότασή σας;
Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής και η ανασύνταξη της δημοκρατικής παράταξης με όρους αλήθειας και ενός νέου συμβολαίου εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, είναι από μόνη της θετική πρόταση. Η ΝΔ και οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησής Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, όπως και η καθυστερημένη για τρία χρόνια στροφή Σαμαρά μετά την πολιτική των Ζαππείων δεν πρέπει να λησμονηθούν από τους πολίτες. Όταν εμείς λέγαμε την αλήθεια και ζητούσαμε συναίνεση, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λαΐκιζαν και έπαιζαν στα ζάρια τη χώρα με στόχο την κατάληψη της πρωθυπουργίας σε δυο διαφορετικές χρονικές κρίσιμες ωστόσο περιόδους. Έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να σοβαρευτεί. Είναι η ώρα ο ελληνικός λαός να κάνει ταμείο αλήθειας και ευθύνης για όλους μας. Αυτή η σύγκριση εμάς δεν μας φοβίζει…

Λείπει ο βουλευτής της δημοκρατικής παράταξης από τον Νομό Μαγνησίας;
Λείπει προφανώς… άλλωστε οι εκκρεμότητες είναι πολλές και τα αποτελέσματα ευτυχώς λόγω ΕΣΠΑ πενιχρά. Κυρίως όμως λείπει ένα πολιτικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής με ένσημα στους αγώνες, επάρκεια, γνώση των προβλημάτων και των προκλήσεων της πόλης και του νομού. Ελπίζω πως με την απάντησή μου περιγράφω τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δικής μου υποψηφιότητας. Η δική μας Μαγνησία μπορεί.



Ζαγορά Πήλιο