Αυξήθηκαν κατά την τρέχουσα χρονιά τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης που λειτουργούν στη Μαγνησία και τα οποία από τα 60 ανήλθαν στα 65 και πλέον, αποδεικνύοντας πως η γνώση που προσφέρεται μέσα από τα φροντιστήρια αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της μόρφωσης του μαθητή.
Τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στη Μαγνησία εξελίσσονται, εντάσσουν την ψηφιακή τεχνολογία, επενδύουν σε νέες διδακτικές μεθόδους και πολλαπλασιάζουν τις υπηρεσίες τους, όπως στο κομμάτι του επαγγελματικού προσανατολισμού.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Εκπαιδευτικών Μαγνησίας κ. Κώστας Νάνος μίλησε χθες στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση www.e-thessalia.gr.
Ο κ. Νάνος τόνισε αρχικά πως «φέτος παρατηρείται μια αύξηση στη λειτουργία των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης. Ειδικότερα άνοιξαν πέντε νέα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και έτσι τα νόμιμα και αναγνωρισμένα από τον ΕΟΠΠΕΠ φροντιστήρια ανέρχονται στα 65 από τα 60 που ήταν πέρυσι στον Νομό. Απόφοιτοι καθηγητικών σχολών επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στη φροντιστηριακή εκπαίδευση, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει και μεγάλη εμπιστοσύνη από πλευράς μαθητών και γονέων. Ο θεσμός των φροντιστηρίων είναι ένας από τους ελάχιστους που αντέχουν στον χρόνο και αυτό φαίνεται από τις πολλές επιτυχίες που υπάρχουν. Τα φροντιστήρια λειτουργούν με οργάνωση και συνέπεια και υπάρχει πολύ αρμονική συνεργασία με τους γονείς».
Αναφορικά με τις εγγραφές μαθητών στα φροντιστήρια επισήμανε πως κινήθηκαν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, καθώς οι γονείς στηρίζουν την προοπτική εκπαίδευσης των παιδιών τους, ενώ πρόσθεσε πως στα φροντιστήρια απασχολούνται 150-200 καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, με δεδομένο πως κατά μέσο όρο ένα φροντιστήριο απασχολεί τρία με έξι άτομα.
Για τις πανελλαδικές εξετάσεις ο κ. Νάνος επισήμανε πως «βρισκόμαστε στη μέση της χρονιάς και οι μαθητές της Γ’ Τάξης καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες. Οι καθηγητές των φροντιστηρίων με τη γνώση και τη συνεχή κατάρτιση που διαθέτουν, προσφέρουν όλα τα γνωστικά και ψυχικά εφόδια στους μαθητές τους. Δεν είναι τυχαίο πως η Μαγνησία βρίσκεται πολύ ψηλά στον πήχη των επιτυχιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κάθε χρόνο σε πανελλαδικό επίπεδο».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως το 50% και πλέον των μαθητών της Γ’ Τάξης Λυκείου ξεκινούν τα μαθήματα στα φροντιστήρια από την Α’ Τάξη Λυκείου εστιάζοντας στα μαθήματα που θα εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις, ώστε να είναι ακόμη πιο εφοδιασμένοι με γνώσεις.
Ερωτηθείς για τα δίδακτρα είπε ότι παραμένουν εδώ και δέκα χρόνια στα ίδια επίπεδα. Μάλιστα για την προετοιμασία ενός μαθητή για τις πανελλαδικές εξετάσεις ο μέσος όρος των διδάκτρων στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα είναι μεταξύ 200-300 ευρώ.
Ο κ. Κώστας Νάνος πρόσθεσε πως το νέο εξεταστικό σύστημα για τις πανελλαδικές αναμένεται να είναι ακόμη πιο εντατικό, καθώς εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, ότι θα μετρά και ο βαθμός του απολυτηρίου, όπως θα διαμορφώνεται από τους βαθμούς και των τριών Τάξεων. Αυτό σημαίνει ότι ίσως να αυξηθούν και οι εγγραφές μαθητών στην Α’ Τάξη Λυκείου.