Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις δεκάδων αναπληρωτών στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-01-20 06:03:43

Ανανεώθηκαν για άλλους τρεις μήνες οι συμβάσεις για δεκάδες αναπληρωτές στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας οι οποίοι είχαν προσληφθεί με τρίμηνη σύμβαση προκειμένου να καλύψουν κενά μόνιμων εκπαιδευτικών οι οποίοι είχαν λάβει λόγω της πανδημίας άδειες ειδικού σκοπού.
Αυτή την περίοδο λήγουν συμβάσεις των λεγόμενων «τριμηνιτών» αναπληρωτών που προσλήφθηκαν από το υπουργείο στα μέσα Φθινοπώρου με στόχο να καλύψουν τα κενά που άφηναν πίσω τους, όσοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αντιμετώπιζαν διάφορες ασθένειες και δεν μπορούσαν εν μέσω πανδημίας να βρίσκονται στις αίθουσες μαζί με τους μαθητές.
Τότε ίσως να υπήρχε η εκτίμηση του υπουργείο Παιδείας ότι τα προβλήματα με την πανδημία θα μπορούσαν να είχαν υποχωρήσει μετά από τρεις μήνες. Αυτό, όμως δεν έγινε, με αποτέλεσμα τώρα να χρειάζεται ανανέωση των συμβάσεων των τριμηνιτών αναπληρωτών, αφού και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με άδειες ειδικού σκοπού δεν μπορούν λόγω των παθήσεων να επιστρέψουν στις αίθουσες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών. Ακόμη και στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπου γίνεται τηλεκπαίδευση, είναι ρίσκο κάποιος καθηγητής με διάφορες παθήσεις να αποφασίσει την επιστροφή του στα σχολεία, καθώς μπορεί σε λίγες εβδομάδες να αρχίσουν ξανά τα διά ζώσης μαθήματα.

Από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι τριμηνίτες αναπληρωτές ήταν 17 και από αυτούς ανανεώθηκε η σύμβασή τους σε δεκαπέντε.
Από την πλευρά του ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος τόνισε πως περισσότεροι από δέκα αναπληρωτές προσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα με σύμβαση τρεις μήνες. Για τους περισσότερους από αυτούς οι συμβάσεις ανανεώθηκαν.
Δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις σε εκπαιδευτικούς που κάλυπταν κενά εκπαιδευτικών οι οποίοι είχαν άδεια ειδικού σκοπού και επέστρεψαν.
Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να αποστείλουν σήμερα τα κενά που έχουν προκύψει την τελευταία περίοδο, ώστε να πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις αναπληρωτών.
Ο κ. Πολύζος δήλωσε πως τα περισσότερα κενά εντοπίζονται στην ειδική αγωγή.



Ζαγορά Πήλιο