ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

Όλα τα νέα
volospress.gr
2017-10-19 08:56:23

Μετά από δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας, σχετικά με ρύπανση από μπάζα και σκουπίδια σε ρέμα και δάσος στα Χάνια Πηλίου, το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Στέλιος Λημνιός μετέβη εκεί με σκοπό να κάνει αυτοψία για επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων. Μόλις όμως έφτασε στο δάσος πάνω και πίσω από τον Πηλέα αντίκρισε φωτιά την οποία είχαν βάλει άγνωστοι για να κάψουν πλαστικά και, χαρτόνια και άλλα εύφλεκτα οικοδομικά υλικά. Αμέσως επενέβη να καταστείλει τη φωτιά με χρήση χώματος και κλαδιών.

Στη συνέχεια ανακάλυψε ότι είχαν ριφθεί μπάζα και διάφορα άλλα υλικά σε διάφορα σημεία του δάσους και παρακείμενου ρέματος. Από τα σημεία αυτά ελήφθησαν φωτογραφίες. Μάλιστα κάτω από τσουβάλια με μπάζα βρέθηκε και ανασύρθηκε πινακίδα επιχείρησης της περιοχής.

Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από φόβο αναζωπύρωσης της φωτιάς. Με την άφιξη του πυροσβεστικού οχήματος η φωτιά σβήστηκε ασφαλώς.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες κακοποιούν το ιδιαιτέρου φυσικού κάλους περιβάλλον του Πηλίου και είναι καταδικαστέες και ποινικά κολάσιμες.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

 

Γιάννης Γερόπουλος                                                           Κώστας Βολιώτης



Ζαγορά Πήλιο